r
Nosalty Logó

Rakott fűszeres-szószos csirkemell makarónival

Éva-Anyóca
Rakott fűszeres-szószos csirkemell makarónival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

910
Kalória
53.8g
Fehérje
23.5g
Szénhidrát
68.7g
Zsír
690.8g
Víz
297.8g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
13.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 910 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2068 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    690.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 910 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    269 g

Zsír

  • Összesen
    343.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10340 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    3506 mg
  • Nátrium
    4245 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    3453.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1637 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    1089 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1867 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10125 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13725 micro
  • Lut-zea
    7433 micro
Összesen 4547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    256 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

A raguhoz

  1. Kacsazsíron a vékonyan felszeletelt újhagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk,beletesszük a felcsíkozott bacon szalonnát, fedő alatt tovább pároljuk, beletesszük a felkockázott megmosott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk keverés mellett.
  2. Beletesszük a hámozott paradicsomkonzervet, fakanállal kissé szétnyomkodjuk a paradicsomokat, a sót és a borsot, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott oregánót, finomra vágott petrezselymet, a friss, pucolt és felszeletelt gombát, kevés vizet öntünk rá, és főzzük 20 percen keresztül, fedő alatt 150-160 fokon, azaz kis lángon, ekkor tesszük bele az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, és hagyjuk tovább főni, kóstoljuk, ha szükséges ízesítjük(én ekkor tettem bele 1 tk cukrot a paradicsom miatt), és ha a hús és gomba puha, készen van, melegen tartjuk, amíg a mártást nem készítjük el.
  3. Egy tálban elkeverünk egy zacskó tepsis- húsos- burgonyalapotvízzel, tejföllel, tejszínnel, és összeforraljuk a húsos-gombás szósszal, beleteszünk egy kanálnyi vajat, elkeverjük benne, kellemes illatot, ízt és fényt ad az ételnek.
  4. Kivajazunk egy tepsit, beleszórjuk a tészta felét, egyenletesen, rákanalazzuk egyenletesen a húsos szószt, rá a tészta másik fele, erre a húsos szósz másik fele, és szükség esetén még 2 dl tejszínt öntünk rá (én öntöttem rá a zsíros tejjel együtt elkeverve ), a szaft érdekében, majd megszórjuk a tetejét alaposan, finomra vágott snidlinggel, előmelegített sütőben, lefedve (akár alufóliával) kb. 50 percig párolva sütjük,160 fokon, melegebb ne legyen, hagyjuk, hogy a szaftot magába szívja a tészta, és puhuljon-megfőhessen , majd az utolsó 10 percre levesszük, hogy kicsit összepirulhasson a teteje.
  5. Friss fűszerekkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Rakott tésztát szerettem volna készíteni, ami gyors, a kedvenceinket is magába foglalja, mégis új ízeket is tartalmaz, tavaszias.:-)) Sikerült, elfogyott, finom volt.:-) Egy jó nagy tál édes, betűtésztás paradicsomleves volt előtte tálalva.:-)

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek