Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott cannelloni a'la janettaylor

Rakott cannelloni a'la janettaylor
Rakott cannelloni a'la janettaylor
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cannelloni a kedvenc olasz tésztám...

hozzávalók / 6 adag

paradicsomszósz

cannelloni s a tölteléke

Szólj hozzá!

elkészítés

paradicsomszósz

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, és aprítóval zúzzuk össze mindet. (Fokhagymából itt csak kettőt használjunk fel.) Kevés olajon és alacsony hőfokon pároljuk, nehogy odaégjenek.
  2. Öntsük föl a zöldségeket a passzírozott paradicsommal, plusz egy teatojásba rakva adjuk hozzá a másik 2 db fokhagymagerezdet is. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oregónóval ízlésünk szerint. Kb. 15 percig főzzük, és kész is.

cannelloni, s a tölteléke

  1. Készítsük el a tölteléket. Pofonegyszerű lesz: Aprítsuk fel a hagymát, és kevés olívaolajon dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a darált húst, süssük fehéredésig. Fűszerezzük gazdagon, és csak utoljára tegyük bele az aprított fokhagymánkat is. Jól keverjük el, és hagyjuk kihűlni. Reszeljük le a mozzarellát, és dolgozzuk a húsadagunkhoz.
  2. Fonnyasszuk meg a spenótot, és süssük meg a gépsonkákat is hirtelen. Utóbbit vágjuk olyan darabokra, amit egyszerűen bele tudunk csúsztatni a tésztarudakba. Tömjük ki a töltelékkel is a tésztákat, és helyezzük őket egy tepsibe. A fele adag paradicsomszószt is borítsuk rá, kb. 1 centiig lepje el a darabokat a szószunk. Reszeljük rá a füstölt sajtot is, és 180 fokon süssük kb. fél óráig.
  3. További paradicsomszósszal, sajttal és spenóttal díszíthetjük az adagokat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 507
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
103 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

olasz töltött tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

424
vöröshagyma 2 közepes db
passzírozott paradicsom 50 dkg
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
darált sertéshús 30 dkg
cannelloni 12 db
mozzarella 10 dkg
gépsonka 15 dkg
füstölt sajt 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
oregánó 2 kk
bazsalikom 1 csokor
spenót 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek