r
Nosalty Logó

Rakott cannelloni a'la janettaylor

janettaylor
Rakott cannelloni a'la janettaylor
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

paradicsomszósz

cannelloni s a tölteléke

424
Kalória
28.7g
Fehérje
33.4g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
241.8g
Víz
44.7g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomszósz

cannelloni s a tölteléke

Összesen 424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomszósz

cannelloni s a tölteléke

Összesen 2538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomszósz

cannelloni s a tölteléke

Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    843 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    4353 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    4356 micro
Összesen 424 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    172.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8630.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1146 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1728 mg
  • Nátrium
    5057 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1451.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2587 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    1204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    905 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    26116 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    69477 micro
  • Lut-zea
    26135 micro
Összesen 2538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3073 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

paradicsomszósz

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, és aprítóval zúzzuk össze mindet. (Fokhagymából itt csak kettőt használjunk fel.) Kevés olajon és alacsony hőfokon pároljuk, nehogy odaégjenek.
  2. Öntsük föl a zöldségeket a passzírozott paradicsommal, plusz egy teatojásba rakva adjuk hozzá a másik 2 db fokhagymagerezdet is. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és oregónóval ízlésünk szerint. Kb. 15 percig főzzük, és kész is.

cannelloni s a tölteléke

  1. Készítsük el a tölteléket. Pofonegyszerű lesz: Aprítsuk fel a hagymát, és kevés olívaolajon dinszteljük üvegesre. Adjuk hozzá a darált húst, süssük fehéredésig. Fűszerezzük gazdagon, és csak utoljára tegyük bele az aprított fokhagymánkat is. Jól keverjük el, és hagyjuk kihűlni. Reszeljük le a mozzarellát, és dolgozzuk a húsadagunkhoz.
  2. Fonnyasszuk meg a spenótot, és süssük meg a gépsonkákat is hirtelen. Utóbbit vágjuk olyan darabokra, amit egyszerűen bele tudunk csúsztatni a tésztarudakba. Tömjük ki a töltelékkel is a tésztákat, és helyezzük őket egy tepsibe. A fele adag paradicsomszószt is borítsuk rá, kb. 1 centiig lepje el a darabokat a szószunk. Reszeljük rá a füstölt sajtot is, és 180 fokon süssük kb. fél óráig.
  3. További paradicsomszósszal, sajttal és spenóttal díszíthetjük az adagokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Cannelloni a kedvenc olasz tésztám...

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...