Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-ricottás cannelloni

Spenótos-ricottás cannelloni
Spenótos-ricottás cannelloni
90 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkor az igazi, ha vesszük a fáradtságot, és házilag készítjük el a tésztáját. Ha valaki mégsem szeretné, akkor a bolti szárított cannelloni is megteszi. Sógornőm kertjéből származó friss spenótból készítettem, most pont szezonja van, úgyhogy beszerezhetjük piacról is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha házilag készítjük hozzá a tésztát, akkor nyújtás után vágjuk 20 db egyenlő négyzetre.
  2. A ricottához hozzákeverjük a spenótot, szerecsendiót, sót, borsot és a fokhagymát.
  3. Elkészítjük a besamelmártást.
  4. Fogjuk meg a tésztát a kezünkbe, egyik felére halmozzunk a töltelékből, a másik felét hajtsuk rá úgy, hogy egy kört alkosson.
  5. Majd a megtöltött tésztákat illesztéssel lefelé egy kivajazott, magas falú tepsibe rakosgatjuk.
  6. Nyakon öntjük a besamelmártással, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 136
elküldve: 9
receptkönyvben: 119
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos cannelloni, házi készítésű cannelloni, ricottás cannelloni házi tésztából

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bamoni
bamoni Mon, 2013-05-27 12:06

Kedves Merci!
Annyira szeretem a receptjeidet, jó párat elkészítettem már belőlük!
Most megint alapanyag beszerzéssel kapcsolatban kérdeznék: ricottát hol tudok venni?Vagy jó esetleg másfajta túró is? mert én nem találtam...
Válaszodat előre is köszönöm!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2013-05-27 16:50

Szia!
Pont tegnap válaszoltam a bébispenótos kérdésedre :)
Riccottát,tescoban,Sparban biztos tudsz venni,vagy bármilyen nagyobb supermarketben.
Jó sütés-főzést!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-06-28 14:12

Kedves Merci!
Hogy ez milyen finom lehet! Istenkém, add, hogy a családom is szeresse már meg a spenótot, mert ha nem, akkor képes leszek elkészíteni csak magamnak. :))
Üdv: Fahéj

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2012-06-29 08:20

Kedves Fahéj!Köszönöm szép szavaid.A spenottal az én párom is hadilábon állt,aztán addig-addig könyörögtem neki,legalább kostolja meg,hogy én hogyan készitem el.Elöször fözelékkel probálkoztam nála,amit én tejjel fokhagymás rántással,jo borsosan szoktam késziteni.És nagyon izlett neki,ezután már egyre többször csempésztem be a közös étkezésünkbe.Mára már elmondhatom,hogy kifejezetten szereti a spenotot:)Szép napot Neked;)