r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás cannelloni

Mercedes
Spenótos-ricottás cannelloni
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pastához

A töltelékhez

629
Kalória
25.6g
Fehérje
83.4g
Szénhidrát
20.9g
Zsír
162.5g
Víz
151.4g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
904.3mg
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pastához

A töltelékhez

Összesen 629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pastához

A töltelékhez

Összesen 2516 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A pastához

A töltelékhez

Összesen 195 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2527.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    162.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3066 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6727 micro
Összesen 629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10110.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    6556 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    333.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    650 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1783 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    1059 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    760 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12264 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26907 micro
Összesen 2516 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    781.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    948 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2081 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

A pastához

  1. Ha házilag készítjük hozzá a tésztát, akkor nyújtás után vágjuk 20 db egyenlő négyzetre.
  2. A ricottához hozzákeverjük a spenótot, szerecsendiót, sót, borsot és a fokhagymát.
  3. Elkészítjük a besamelmártást.
  4. Fogjuk meg a tésztát a kezünkbe, egyik felére halmozzunk a töltelékből, a másik felét hajtsuk rá úgy, hogy egy kört alkosson.
  5. Majd a megtöltött tésztákat illesztéssel lefelé egy kivajazott, magas falú tepsibe rakosgatjuk.
  6. Nyakon öntjük a besamelmártással, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Akkor az igazi, ha vesszük a fáradtságot, és házilag készítjük el a tésztáját. Ha valaki mégsem szeretné, akkor a bolti szárított cannelloni is megteszi. Sógornőm kertjéből származó friss spenótból készítettem, most pont szezonja van, úgyhogy beszerezhetjük piacról is.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...