r
Nosalty Logó

Cannelloni di carne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Barilla
Cannelloni di carne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomos-húsos ragu

összeállítás, sütés

Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomos-húsos ragu

összeállítás, sütés

Összesen 2834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomos-húsos ragu

összeállítás, sütés

Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2595.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    1474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3726 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    31264 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10383.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1524 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    2228 mg
  • Nátrium
    5896 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1841 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14906 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    125056 micro
  • Lut-zea
    1596 micro
Összesen 2834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5198 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 118 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

paradicsomos-húsos ragu

összeállítás, sütés

Elkészítés

paradicsomos-húsos ragu

  1. A vajat és az olívaolajat összemelegítjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, szárzellert és sárgarépát. Alaposan megsózzuk-borsozzuk, és tejesen üvegesre pároljuk, szinte már megkaramellizáljuk.
  2. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított bazsalikomot és a darált húst. A húst alaposan összetörtjük morzsásra, és teljesen fehéredésig pirítjuk.
  3. Ráöntjük a száraz vörösbort is, szükség szerint újra sózzuk-borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett elfőzzük a folyadékot.
  4. Ekkor hozzáöntjük a paradicsomszószt, és 15-20 perc alatt készre főzzük vele. Végül belekeverünk egy kevés mascarponét, hogy még krémesebb legyen (ez a lépés már el is hagyható.
  5. A paradicsomos ragut hagyjuk picit hűlni, majd habzsákba töltjük.

összeállítás, sütés

  1. Egy sütőedény aljára öntjük a passzírozott paradicsom felét és egy kanállal elsimítgatjuk.
  2. A habzsák segítségével a cannellonikba töltjük a húsos ragut. Ez kicsit macerás és pepecselős munka, de a végeredmény mindenért kárpótol! A maradék ragut nyomjuk a tésztacsövek közé a lyukakba.
  3. A passzírozott paradicsom másik felét a cannellonik tetejére kanalazzuk, majd a egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.
  4. 185 fokos sütőbe tesszük fél órára. Amikor kész, hagyjuk hűlni pár percet, majd bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1636
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cannelloni di carne
Barilla 60 recept

A cannelloni az egyik legszaftosabban és legkiadósabban elkészíthető olasz tésztaféle, ha jól használjuk. Most egy csodás, paradicsomos-sokzöldséges-darált húsos raguval töltöttük meg a tésztacsöveket, amik a sütőben fél óra alatt álompuhára sültek. Persze a sajt sem maradhatott el a tetejéről, mi jó adag parmezánnal szórtuk meg sütés előtt.

Hozzávalók

paradicsomos-húsos ragu

összeállítás, sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek