Cannelloni di carne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
paradicsomos-húsos ragu
-
7g vaj50 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
23g fehér hagyma8 kcal
-
4 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
100g darált marhahús142 kcal
-
50g száraz vörösbor41 kcal
-
100g paradicsomszósz24 kcal
-
25g víz0 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
összeállítás, sütés
-
30 kcal
-
42g cannelloni156 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
709
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
paradicsomos-húsos ragu
-
28g vaj201 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
120g halványító zeller15 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
400g darált marhahús568 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
400g paradicsomszósz96 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
összeállítás, sütés
-
120 kcal
-
168g cannelloni623 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
2834
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
paradicsomos-húsos ragu
-
1.2g vaj8 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
3.7g fehér hagyma1 kcal
-
1 kcal
-
6.7g sárgarépa2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0.5g bazsalikom0 kcal
-
16.6g darált marhahús24 kcal
-
8.3g száraz vörösbor7 kcal
-
16.6g paradicsomszósz4 kcal
-
4.2g víz0 kcal
-
4.2g mascarpone17 kcal
összeállítás, sütés
-
20.8g passzírozott paradicsom5 kcal
-
7g cannelloni26 kcal
-
4.2g parmezán sajt16 kcal
Összesen
118
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.6 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2595.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 381 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 557 mg
-
Nátrium 1474 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 438.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 460 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3726 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 31264 micro
-
Lut-zea 399 micro
Összesen
709
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.2 g
Zsír
-
Összesen 132.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10383.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 266 mg
-
Kálcium 1524 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 413 mg
-
Foszfor 2228 mg
-
Nátrium 5896 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1753.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1841 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 601 micro
-
Kolin: 513 mg
-
Retinol - A vitamin: 389 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14906 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 125056 micro
-
Lut-zea 1596 micro
Összesen
2834
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 206 micro
-
β-karotin 620 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5198 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
118
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
paradicsomos-húsos ragu
-
2 ek vaj
-
2 ek olívaolaj
-
1 db fehér hagyma
-
3 közepes szár halványító zeller
-
2 db sárgarépa
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 marék bazsalikom
-
2 dl száraz vörösbor
-
1 dl víz
-
10 dkg mascarpone
összeállítás, sütés
-
100 g parmezán sajt
Elkészítés
paradicsomos-húsos ragu
- A vajat és az olívaolajat összemelegítjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, szárzellert és sárgarépát. Alaposan megsózzuk-borsozzuk, és tejesen üvegesre pároljuk, szinte már megkaramellizáljuk.
- Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított bazsalikomot és a darált húst. A húst alaposan összetörtjük morzsásra, és teljesen fehéredésig pirítjuk.
- Ráöntjük a száraz vörösbort is, szükség szerint újra sózzuk-borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett elfőzzük a folyadékot.
- Ekkor hozzáöntjük a paradicsomszószt, és 15-20 perc alatt készre főzzük vele. Végül belekeverünk egy kevés mascarponét, hogy még krémesebb legyen (ez a lépés már el is hagyható.
- A paradicsomos ragut hagyjuk picit hűlni, majd habzsákba töltjük.
összeállítás, sütés
- Egy sütőedény aljára öntjük a passzírozott paradicsom felét és egy kanállal elsimítgatjuk.
- A habzsák segítségével a cannellonikba töltjük a húsos ragut. Ez kicsit macerás és pepecselős munka, de a végeredmény mindenért kárpótol! A maradék ragut nyomjuk a tésztacsövek közé a lyukakba.
- A passzírozott paradicsom másik felét a cannellonik tetejére kanalazzuk, majd a egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.
- 185 fokos sütőbe tesszük fél órára. Amikor kész, hagyjuk hűlni pár percet, majd bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1825
- Feltöltés dátuma: 2022. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barilla
60 recept
A cannelloni az egyik legszaftosabban és legkiadósabban elkészíthető olasz tésztaféle, ha jól használjuk. Most egy csodás, paradicsomos-sokzöldséges-darált húsos raguval töltöttük meg a tésztacsöveket, amik a sütőben fél óra alatt álompuhára sültek. Persze a sajt sem maradhatott el a tetejéről, mi jó adag parmezánnal szórtuk meg sütés előtt.