r
Nosalty Logó

Cannelloni di carne

Barilla
Cannelloni di carne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

paradicsomos-húsos ragu

összeállítás, sütés

709
Kalória
41.6g
Fehérje
52.4g
Szénhidrát
33.2g
Zsír
438.3g
Víz
93.1g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
12.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomos-húsos ragu

összeállítás, sütés

Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomos-húsos ragu

összeállítás, sütés

Összesen 2834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

paradicsomos-húsos ragu

összeállítás, sütés

Összesen 118 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2595.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    1474 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3726 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    31264 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 709 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10383.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1524 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    2228 mg
  • Nátrium
    5896 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    209.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1753.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1841 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14906 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    125056 micro
  • Lut-zea
    1596 micro
Összesen 2834 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5198 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

paradicsomos-húsos ragu

  1. A vajat és az olívaolajat összemelegítjük, majd hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, szárzellert és sárgarépát. Alaposan megsózzuk-borsozzuk, és tejesen üvegesre pároljuk, szinte már megkaramellizáljuk.
  2. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, az aprított bazsalikomot és a darált húst. A húst alaposan összetörtjük morzsásra, és teljesen fehéredésig pirítjuk.
  3. Ráöntjük a száraz vörösbort is, szükség szerint újra sózzuk-borsozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett elfőzzük a folyadékot.
  4. Ekkor hozzáöntjük a paradicsomszószt, és 15-20 perc alatt készre főzzük vele. Végül belekeverünk egy kevés mascarponét, hogy még krémesebb legyen (ez a lépés már el is hagyható.
  5. A paradicsomos ragut hagyjuk picit hűlni, majd habzsákba töltjük.

összeállítás, sütés

  1. Egy sütőedény aljára öntjük a passzírozott paradicsom felét és egy kanállal elsimítgatjuk.
  2. A habzsák segítségével a cannellonikba töltjük a húsos ragut. Ez kicsit macerás és pepecselős munka, de a végeredmény mindenért kárpótol! A maradék ragut nyomjuk a tésztacsövek közé a lyukakba.
  3. A passzírozott paradicsom másik felét a cannellonik tetejére kanalazzuk, majd a egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.
  4. 185 fokos sütőbe tesszük fél órára. Amikor kész, hagyjuk hűlni pár percet, majd bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35

A cannelloni az egyik legszaftosabban és legkiadósabban elkészíthető olasz tésztaféle, ha jól használjuk. Most egy csodás, paradicsomos-sokzöldséges-darált húsos raguval töltöttük meg a tésztacsöveket, amik a sütőben fél óra alatt álompuhára sültek. Persze a sajt sem maradhatott el a tetejéről, mi jó adag parmezánnal szórtuk meg sütés előtt.

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...