Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált hússal töltött cannelloni

Darált hússal töltött cannelloni
Darált hússal töltött cannelloni
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A finom lasagne helyett most egy kicsit pepecselősebb ételt készítettem. A cannelloni töltése sajnos nem a legegyszerűbb feladat, de a végeredmény a lényeg.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a zsíron megpirítjuk, majd megszórjuk a bolognai alapporral, és felöntjük 1 dl vízzel. Jól összekeverjük, majd hagyjuk, hogy a víz elpárologjon. Félretesszük kihűlni.
  2. Elkészítjük a besamelmártást: a margarint egy edényben megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és megpirítjuk rajta. Felengedjük a tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, majd összeforraljuk. Ezt is félretesszük kihűlni.
  3. A cannellonit megtöltjük a hússal, majd egy tepsiben egymás mellé rakjuk. Leöntjük a besamelmártással a tetejét, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 21 613
elküldve: 5
receptkönyvben: 65
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

I.l.d.i.k.ó

Mióta szakács: 2011.11.27.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált húsos cannelloni, hússal töltött cannelloni, húsos cannelloni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

396
cannelloni 250 g
darált sertéshús 50 dkg
bolognai alap 1 tasak
víz 1 dl
margarin 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 0.5 l
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek