Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rákóczi túrós lepény Bjkata konyhájából

Rákóczi túrós lepény Bjkata konyhájából
Rákóczi túrós lepény Bjkata konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Ízőrzők Iszkaszentgyörgyön készült adásában láttam a Rákóczi túrós eredeti változatának elkészítését. Aki részletesen szeretné látni a sütemény elkészítésének lépéseit, a Duna tv honlapján megnézheti.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben félig megsütjük (12 perc 180 fokos sütőben).
  2. A túrós töltelékhez a túrót áttörjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A 2 tojásfehérjéből habot verünk és azzal lazítjuk a túrókrémet. A zsemlék bélét apró kockákra vágva keverjük a töltelékbe.
  3. Az édes morzsát a kihűlt tészta tetejére szórjuk, majd erre rásimítjuk a túrós tölteléket.
  4. További 20-25 percig sütjük a süteményt 160 fokon.
  5. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd fokozatosan hozzáverjük a cukrot is.
  6. Habcsíkokat nyomunk a már megsült túrós krém tetejére (habzsákból).
  7. Nyitott sütőnél 140 fokon szárítjuk a habot, de ne barnuljon meg a tojáshab!
  8. A kihűlt sütire a habcsíkok közé baracklekvárt csurgatunk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25X35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 633
elküldve: 12
receptkönyvben: 151
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós sütemény, túrós lepény, Rákóczi túrós

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-12-31 22:00

Kedves Kata!

Békés, boldog, szeretetet, megértést, egészséget, hozó új esztendőt kívánok,- rengeteg türelemmel, mert most az a legkevesebb a pénz mellett!! :-O :-O

Minden jót, amit szeretnétek az új esztendőben! :-O
Éva ( Éva-Anyóca)

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sun, 2012-12-30 16:11

Kedves Kata!
Én is nyomon követem az ízőrzők műsorait, ezt a részt is láttam épp. Nagyon szép lett a sütemény! Majd kipróbálom alkalom adtán. Boldog Új Évet kívánok!
Miss Sweetly

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2012-12-30 17:50

Kedves Miss Sweetly!
Most, hogy kipróbáltam a Rákóczi túrós ilyen változatát is, arra jöttem rá, hogy sokkal finomabb, mint a régi szakácskönyvemben lévő recept alapján készülő Rákóczi túrós. Az íze egyszerűen várakozáson felüli. Érdemes kipróbálni. :)
Boldog új évet kívánok!
Kata

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2012-12-30 13:52

Kedves Anci!
Köszönöm szépen! Én is boldog új évet kívánok az egész családnak!
Kata

430
finomliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
porcukor 5 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 2 db
tejföl 2 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
porcukor 15 dkg
mazsola 5 dkg
zsemle 2 db
kekszmorzsa 2 ek
tojásfehérje 4 db
cukor 16 dkg
sárgabaracklekvár 4 ek