r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós lepény Bjkata konyhájából

Bjkata
Rákóczi túrós lepény Bjkata konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

431
Kalória
14.2g
Fehérje
62.3g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
78g
Víz
130.2g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
38.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    168.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8945.4 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1578 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    2716 mg
  • Nátrium
    1779 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    747.1 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    935.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    1107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1095 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 5183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.7 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben félig megsütjük (12 perc 180 fokos sütőben).
  2. A túrós töltelékhez a túrót áttörjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A2 tojásfehérjéből habot verünk és azzal lazítjuk a túrókrémet. A zsemlék bélét apró kockákra vágva keverjük a töltelékbe.
  3. Az édes morzsát a kihűlt tészta tetejére szórjuk, majd erre rásimítjuk a túrós tölteléket.
  4. További 20-25 percig sütjük a süteményt 160 fokon.
  5. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd fokozatosan hozzáverjük a cukrot is.
  6. Habcsíkokat nyomunk a már megsült túrós krém tetejére (habzsákból).
  7. Nyitott sütőnél 140 fokon szárítjuk a habot, de ne barnuljon meg a tojáshab!
  8. A kihűlt sütire a habcsíkok közé baracklekvárt csurgatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X35

Az Ízőrzők Iszkaszentgyörgyön készült adásában láttam a Rákóczi túrós eredeti változatának elkészítését. Aki részletesen szeretné látni a sütemény elkészítésének lépéseit, a Duna tv honlapján megnézheti.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...