Rákóczi túrós lepény Bjkata konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
4g mazsola12 kcal
-
9g zsemle25 kcal
-
2g kekszmorzsa7 kcal
A tetejére
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
19 kcal
Összesen
431
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
20g kekszmorzsa84 kcal
A tetejére
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
222 kcal
Összesen
5183
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
12.2g finomliszt44 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
2.9g tejföl6 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
24.4g tehéntúró36 kcal
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
3.9g tojásfehérje2 kcal
-
9.7g tejföl19 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
2.4g mazsola7 kcal
-
5.3g zsemle14 kcal
-
1g kekszmorzsa4 kcal
A tetejére
-
7.8g tojásfehérje4 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
3.9g sárgabaracklekvár11 kcal
Összesen
250
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 745.4 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.3 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
431
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171 g
Zsír
-
Összesen 168.8 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1563 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8945.4 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 1578 mg
-
Vas 1013 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 2716 mg
-
Nátrium 1779 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 747.1 g
-
Cukor 464 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 935.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 1107 mg
-
Retinol - A vitamin: 1095 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1440 micro
Összesen
5183
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.7 g
-
Cink 64 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 29 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
250
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
5 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
3 ek tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
4 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
-
2 dl tejföl
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
15 dkg porcukor
-
5 dkg mazsola
-
2 db zsemle
A tetejére
-
4 db tojásfehérje
-
16 dkg cukor
-
4 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben félig megsütjük (12 perc 180 fokos sütőben).
- A túrós töltelékhez a túrót áttörjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A2 tojásfehérjéből habot verünk és azzal lazítjuk a túrókrémet. A zsemlék bélét apró kockákra vágva keverjük a töltelékbe.
- Az édes morzsát a kihűlt tészta tetejére szórjuk, majd erre rásimítjuk a túrós tölteléket.
- További 20-25 percig sütjük a süteményt 160 fokon.
- A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd fokozatosan hozzáverjük a cukrot is.
- Habcsíkokat nyomunk a már megsült túrós krém tetejére (habzsákból).
- Nyitott sütőnél 140 fokon szárítjuk a habot, de ne barnuljon meg a tojáshab!
- A kihűlt sütire a habcsíkok közé baracklekvárt csurgatunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25X35
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11609
- Feltöltés dátuma: 2012. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bjkata
96 recept
Az Ízőrzők Iszkaszentgyörgyön készült adásában láttam a Rákóczi túrós eredeti változatának elkészítését. Aki részletesen szeretné látni a sütemény elkészítésének lépéseit, a Duna tv honlapján megnézheti.