r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós lepény Bjkata konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Rákóczi túrós lepény Bjkata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 431 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5183 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 250 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.4 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 431 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    168.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8945.4 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1578 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    2716 mg
  • Nátrium
    1779 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.1 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    935.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    1107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1095 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 5183 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.7 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben félig megsütjük (12 perc 180 fokos sütőben).
  2. A túrós töltelékhez a túrót áttörjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. A2 tojásfehérjéből habot verünk és azzal lazítjuk a túrókrémet. A zsemlék bélét apró kockákra vágva keverjük a töltelékbe.
  3. Az édes morzsát a kihűlt tészta tetejére szórjuk, majd erre rásimítjuk a túrós tölteléket.
  4. További 20-25 percig sütjük a süteményt 160 fokon.
  5. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd fokozatosan hozzáverjük a cukrot is.
  6. Habcsíkokat nyomunk a már megsült túrós krém tetejére (habzsákból).
  7. Nyitott sütőnél 140 fokon szárítjuk a habot, de ne barnuljon meg a tojáshab!
  8. A kihűlt sütire a habcsíkok közé baracklekvárt csurgatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X35
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11530
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az Ízőrzők Iszkaszentgyörgyön készült adásában láttam a Rákóczi túrós eredeti változatának elkészítését. Aki részletesen szeretné látni a sütemény elkészítésének lépéseit, a Duna tv honlapján megnézheti.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek