r
Nosalty Logó

Fordított Rákóczi-túrós torta

Lakos Benedek
Fordított Rákóczi-túrós torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

Az összeállításhoz

496
Kalória
15g
Fehérje
57.2g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
130.2g
Víz
114.7g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
43.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 3981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.7 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    191.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3477.4 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    457.9 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    1041.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    136 micro
  • β-karotin
    8108 micro
  • β-crypt
    761 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1388 micro
Összesen 3981 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A vajat alaposan, 3-5 perc alatt kihabosítjuk a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Mindig várjuk meg, míg az előző tojást felvette a vajas keverék, csak utána adjuk hozzá a következőt.
  2. A tojásos-vajas alaphoz szórjuk a lisztet, mandulalisztet, sütőport és sót, majd belecsorgatjuk a tejet is. Rövid keveréssel egységes masszát hozunk létre. Ne dolgozzuk túl, mert gumis lesz a piskóta.

A túrókrémhez

  1. A hozzávalókat egységesre dolgozzuk egy késes aprítóban. Nem kell teljesen leturmixolni, maradhat enyhén rusztikus az állaga. A kész krémet habzsákba töltjük.

Az összeállításhoz

  1. A cukrot és vizet összeforraljuk egy kis lábasban, majd közepes lángon, néha megkeverve addig főzzük, míg halványbarna színt nem kap. Ekkor levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a vajat és simára keverjük az egészet.
  2. A barackokat megmossuk, felezzük és kimagozzuk.
  3. Egy 22 centiméter átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd mind a papírt, mind a forma oldalát kivajazzuk. Kívülről bevonjuk alufóliával, hogy sütés közben ne csöpögjön ki belőle a karamell.
  4. Az előkészített forma aljába öntjük a karamellt, majd körkörösen elrendezzük benne a barackfeleket. Erre nyomjuk a habzsákból a túrókrémet, végül a piskótát is elegyengetjük a formában.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a formát és 60 perc alatt készre sütjük. A teteje szép mélybarna lesz, de ha ezen is túlmenne és elkezdene nagyon égni, fedjük le alufóliával.
  6. A készre sült tortát hagyjuk 15 percig a formában pihenni, majd egy tányérra borítjuk. Ezen hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Viszonylag kevés ponton hasonlít alábbi süteményünk a klasszikus Rákóczi-túrósra, mégis ezt a nevet kapta, mert ízeiben hamisítatlanul visszaköszön a túrós-barackos álomdesszert. A friss, zamatos gyümölcs, a szinte fanyar túrókrém és a mandulával spékelt, szájban olvadó piskóta egészen biztosan maradandó élményt hagynak majd.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...