r
Nosalty Logó

Raguval töltött csülök sörrel locsolva velesült krumplival

Hobbychef
Raguval töltött csülök sörrel locsolva velesült krumplival
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

475
Kalória
34.6g
Fehérje
33.7g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
436.3g
Víz
96.9g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1315.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    436.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    5938 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    17354 micro
Összesen 475 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    207.7 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7892.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1183 mg
  • Foszfor
    2798 mg
  • Nátrium
    2751 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    202.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2618.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3072 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    556 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    8088 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    534 micro
  • β-karotin
    35627 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    104125 micro
Összesen 2847 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    66 micro
  • Lut-zea
    2652 micro
Összesen 71 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit előfőzzük. Közben az újhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, a paprikát, paradicsomot és a gombát kockára vágjuk, a mángold leveleket felszeleteljük.
  2. Egy serpenyőben kevés zsíron a hagymákat és a mángold szárát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst. Amikor a hús kifehéredett, beletesszük a paprikát, a paradicsomot és a gombát. Fűszerezzük, belevágjuk a chilit. A végén belerakjuk a felvágott mángold leveleket is.
  3. A ragut betöltjük a csülökbe, egy spárgával összekötjük, s egy kizsírozott serpenyőbe rakjuk.
  4. A krumplikat megpucoljuk, s a csülök mellé pakoljuk. Sózzuk, borsozzuk. A csülökre és a krumplikra ráhelyezzük a kakukkfű és rozmaring szálakat. 180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre.
  5. Félidőben sört öntünk a csülökre. Ezt többször megismételjük, kanalazunk rá a zsiradékból is. A végén átkapcsolunk grill fokozatra (200 C fok), s még bő 10 percig barnítjuk.
  6. Tálaláskor szeletelünk a csülökből. Természetesen krumpli is kerül a tányérra. Rá kakukkfű és petrezselyem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A főtt csülök másik hasznosítása. Egy csodás raguval töltve. Ennek még a müncheni Oktoberfest-en is sikere lenne.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek