Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülök ahogy Illatok a konyhámból készíti

Csülök ahogy Illatok a konyhámból készíti
Csülök ahogy Illatok a konyhámból készíti
260 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom és a barátja beállítottak két csülökkel tegnap, hogy ma ezt kívánják elfogyasztani... Mi mást tehettem volna, mint kedvükre tenni, és egy ínyenc fogást készíteni. Lehet nekik nemet mondani? Mint a csillogó szemű, éhes gyerekek. :D

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én a bőrét mindig külön leválasztom a húsról, a tepsiben is csak ráhelyezem, mert aki nem szereti, ne bajlódjon vele, kapja csak a színhúst.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülök bőrét megtisztítjuk, és fazékban legalább 3 órán át 4 db babérlevéllel, 3 gerezd fokhagymával, sózott vízben megfőzzük. Akkor jó, amikor már leválik a csontról a hús. Ha elkészült hagyjuk meghűlni.
  2. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és fűszersóban átforgatjuk a karikára vágott, 1 fej vöröshagymával együtt. A tepsibe pakoljuk a burgonyát , meglocsoljuk a füstölt húslével, és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük fóliával lefedve.
  3. Közben a csülökhúst leszedjük a csontról, és leválasztjuk róla a bőrét. Külön tesszük. A húst megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával megkenjük, majorannával megszórjuk.
  4. Az elősütött burgonyára ráhelyezzük a húst, majd befedjük a bőrével. A sütőben 20 percig sütjük fólia alatt.
  5. Kivesszük, és meglocsoljük a bőrét sörrel, és már fólia nélkül sütjük tovább fél órán át.
  6. Közben még egyszer kivesszük, és a hús levével meglocsoljuk újra a bőrét. Szépen megpirul.
  7. Leszedjük róla a húsokat és a bőrét, majd visszatesszük 5-10 percre a burgonyát pirulni.
  8. Közben fűszersóval elkevert lisztes, felkarikázott vöröshagymát (2-3 db) forró olajban kisütünk.
  9. Tálaláskor a krumpli mellé tálaljuk a húsokat, és tetejére sült hagyma karikákat helyezünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 746
elküldve: 4
receptkönyvben: 231
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csülök sült hagymával, fűszeres burgonyás sertéscsülök, tepsiben sült ropogós csülök, sörös csülök

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ágicicmic
Ágicicmic Sun, 2012-04-29 11:09

Ez nagyon guszta és finom is lehet, csak azt nem tudom /csak sejtem /, hogy füstölt csülökről van e szó. Mert a képen nagyon világos rózsaszínű a husi, de ha nem füstölt, akkor, honnan a füstöltlé???
Lehet, hogy én vagyok az értetlen, holott kezdő az nem vagyok...és mindkét féléből /nyers,-és vagy füstölt-ből / is el tudom képzelni, csak akkor a sózás miért?? Légyszives ird meg Te ezt miből készítetted. Köszönettel. Szia:Ági

1040
füstölt sertéscsülök 1 kg
burgonya 2 kg
0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
fokhagyma 8 gerezd
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint
vöröshagyma 4 közepes fej
sör 2 dl
napraforgó olaj 1 dl