r
Nosalty Logó

Raclette sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
J.K.
Raclette sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A racletthez

A fűszerezéshez

Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A racletthez

A fűszerezéshez

Összesen 3487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A racletthez

A fűszerezéshez

Összesen 103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 582 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    192.1 g

Zsír

  • Összesen
    195.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3735.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1685.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    407 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7867 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4857 micro
Összesen 3487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A racletthez

A fűszerezéshez

Elkészítés

A racletthez

  1. Olyan krumplit válasszunk, aminek a héját is meg tudjuk enni. A krumplit alaposan megmossuk, majd feltesszük főni.
  2. A póréhagymát felkarikázzuk, és megdinszteljük. A gombát megpucoljuk, megmossuk, letörjük a szárait, a fejét felaprítjuk, és ráöntjük a hagymára. Sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a snidlinget és a petrezselymet, és még 1 percig pároljuk.
  3. A nem túl zsíros szalonnát apró kockákra vágjuk, és enyhén megpirítjuk.
  4. A sajtokat kb. 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk.
  5. Ha megfőtt a krumpli,kiveszzük egy jénaiba, és villával héjastól szétnyomkodjuk. Nem krumplipürének, elég krumplinként egy mozdulat is.
  6. A krumplit sóval és raclett-fűszerekkel ízesítjük. Ha nincs ilyen fűszerkeverékünk, az alábbiakat adhatjuk hozzá (a raclett mix fűszerkeverék összetevői):szárított paprika,barna mustár, koriander, lestyán, szerecsendió, köménymag, fekete bors. A bátrabbak,fokhagymát és hagymát is tehetnek rá.
  7. A fűszerezett krumplira ráöntjük a gombát, majd a szalonnát.
  8. Ezutánrárakosgatjuk a tetejére a sajtokat, ajénait betesszük asütőbe, ésmagas hőfokon ráolvasztjuk.
  9. Az asztalra kikészítjük a savanyúságot (csemegeuborka, bébikukorica, paprika, gyöngyhagyma...), és amint elolvad a sajt, ki is vesszük a sütőből. Melegen fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 44904
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Ajánló

Teával és borral szokták fogyasztani. A sört ne ehhez az ételhez igyuk, mert akkor a krumplival és a sajttal egy nagy tömbbé formálódik a hasunkban, és garantált a 3 óra fetrengés. A bor, a tea és a savanyúk is azt a célt szolgálják, hogy a sajtból kioldódó min. 50% zsírt kissé közömbösítsék. A vendéglátónk a következő keveréket is felszolgálta a savanyúk mellé: 1 felkockázott vöröshagyma - 2 préselt fokhagyma - 10 felkockázott kisebb csemege uborka. A héjában főtt krumplit itt nem éri meg sima főtt krumplival helyettesíteni, és tejfölt se tegyünk rá, mert az már nem ugyanaz az étel. A lúgosítóknak: igen, savasít, viszont a svájciak átlagéletkora még így is nagyon magas...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, a raclettezés arról szól, hogy az ember leül a barátokkal egy raclett sütő köré, és órákig olvasztgatják a sajtokat a krumplira, beszélgetnek, borozgatnak, majd mozdulni sem bírnak. A raclett svájci étel, és az emberek hidegebb időben az utcán is előszeretettel fogyasztják, úgy, mint az amerikaiak a hot-dogot vagy mi a lángost. Nekünk is volt szerencsénk egy eredeti raclett meghíváshoz, és azóta mi is próbáljuk népszerűsíteni ezt a finom ételt. Ez a verzió úgy született, hogy otthon maradt a raclett sütőnk...

Hozzávalók

A racletthez

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...