r
Nosalty Logó

Márványsajtos kelbimbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Márványsajtos kelbimbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1329.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2036 micro
Összesen 396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    108.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5316.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    2314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    410 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    820 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    3124 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8145 micro
Összesen 1584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    369 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelbimbót megtisztítjuk, külső leveleit szükség szerint lehántjuk. A paradicsomot megmossuk.
  2. Párolóbetétben, sós víz fölött pároljuk puhára (kb. 15-20 perc).
  3. Egy tűzálló tálat kenjünk ki vajjal. Tegyük bele a kelbimbót, a koktélparadicsomokat.
  4. Készítsünk besamellt: a felolvasztot vajon futtassuk meg a lisztet, folyamatos kevergetéssel adjuk hozzá a tejet, 2-3 perc alatt besűrűsödik. Keverjük hozzá a mustárt, üssük bele a tojásokat, keverjük simára. Sózzuk. Végül keverjük bele a felaprózott márványsajtot.
  5. A fűszeres besamellt öntsük a kelbimbóra.
  6. Előremelegített sütőben sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranysárga.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8171
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márványsajtos kelbimbó
8zsuzsa8 210 recept

Régi magyar konyha recept. Eredetileg tészta alapon készült a "torta". A szénhidrát mennyiség csökkentés érdekében a tésztát elhagytam, bár nagyon finom és mutatós: 20 dkg lisztből, 12 dkg vajjal, 2-3 evőkanál vízzel tésztát kell gyúrni. Lapos tálba simítani, erre jön a töltelék, 40 percig kell sütni. Mi tészta nélkül is szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...