Raklett sajt

Raklett sajt

Leírás

A raklett vagy raclette sajt egy svájci sajtfajta, amelyet kifejezetten sütéshez készítenek. Íze sós, fűszeres, savanykás, tésztája világos színű, kevés lyukkal. A raclette sajt a nehezebben beszerezhető sajtok közé tartozik, általában nagyobb áruházakban találkozhatunk vele. Többnyire sütve fogyasztják, illetve az eredetileg szintén raclette nevű speciális étel elkészítéséhez használják, miután nemcsak nagyszerűen ráolvad az alá helyezett húsokra, zöldségekre, hanem rendkívül kellemes ízt is ad az ételnek.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Raklett sajt

fehérjetartalom

25 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

1 g

víztartalom

0 g

gramm raklett sajt?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

25 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

7 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!