Raklett sajt

Raklett sajt

Leírás

A raklett vagy raclette sajt egy svájci sajtfajta, amelyet kifejezetten sütéshez készítenek. Íze sós, fűszeres, savanykás, tésztája világos színű, kevés lyukkal. A raclette sajt a nehezebben beszerezhető sajtok közé tartozik, általában nagyobb áruházakban találkozhatunk vele. Többnyire sütve fogyasztják, illetve az eredetileg szintén raclette nevű speciális étel elkészítéséhez használják, miután nemcsak nagyszerűen ráolvad az alá helyezett húsokra, zöldségekre, hanem rendkívül kellemes ízt is ad az ételnek.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Raklett sajt

fehérjetartalom

25 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

1 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

raklett sajt?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

25 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

7 találat

Címlapról ajánljuk

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!

Nosalty

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.