Raklett sajt

Raklett sajt

Leírás

A raklett vagy raclette sajt egy svájci sajtfajta, amelyet kifejezetten sütéshez készítenek. Íze sós, fűszeres, savanykás, tésztája világos színű, kevés lyukkal. A raclette sajt a nehezebben beszerezhető sajtok közé tartozik, általában nagyobb áruházakban találkozhatunk vele. Többnyire sütve fogyasztják, illetve az eredetileg szintén raclette nevű speciális étel elkészítéséhez használják, miután nemcsak nagyszerűen ráolvad az alá helyezett húsokra, zöldségekre, hanem rendkívül kellemes ízt is ad az ételnek.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

6 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.