Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykafonat birsalmával

Pulykafonat birsalmával
Pulykafonat birsalmával
95 perc / előkészület: 30 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt láttam ezt a receptet egy Nők Lapjában és azt gondoltam, hogy biztos finom, de ki az az elvetemült aki húsokat fonogat. Megérett a helyzet......
Készülhet sertéshúsból is.

hozzávalók / 4 adag

A pulykához

A birskörethez

A tálaláshoz

ajánlat

Köretnek rizst ajánlok hozzá.
Sertéscombból is elkészíthetjük ezt a fogást.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk  és megszórjuk borsikafűvel.
  2. Minden szeleten -úgy hogy a felső része egyben maradjon- 3 egyenlő csíkot vágunk és ezt hármas fonással befonjuk. A végét hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
  3. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a húsok mindkét oldalát megkapatjuk benne, majd az olajjal együtt sütőedényre tesszük.
  4. Aláöntjük a bort, mellészorjuk a megpucolt és elnegyedelt hagymákat valamint a fokhagymát.
  5. Lefedve, 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, majd a tetőt levéve további 20-25 percig pirítjuk.
  6. Amíg a hús sül, elkészítjük a birsalmát. Meghámozzuk,magházat eltávolítjuk és gerezdekre vágjuk.
  7. Azonnal a citrom levével ízesített 1 liter vízbe dobjuk (különben gyorsan megbarnul). Beletesszük a mézet, fahéjat, szegfűszeget,  a citrom héját és egy csipet sót. Puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetve tálaljuk a húshoz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 572
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Birsalmás pulykafonat, fontott pulyka birsalmával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Mon, 2008-12-15 21:24

Bocsánat, hogy belekotnyeleskedek, Lányok, szeretném megosztani a tudásomat: a zöldbors mártás legjobban a bélszínhez passzol, ahhoz találták ki http://www.sugarvine.com/birmingham/recipes/recipes_details.asp?dish=176
Magam úgy készítem, hogy megsütöm az érlelt bélszín- szeleteket (max 3 egyszerre) egy serpenyőben a kívánt minőségre: angolos, médium, vagy átsült, a húst kiemelem és melegen tartom. A serpenyőbe vajat teszek és a zöldborsot, konyakot (jó minőséget!) loccsintok rá, ami lángra kap. Megvárom, míg eleaszik a láng, akkor lisztet szórok, kicsit pirítom, tejszínnel felöntöm, adok egy leveskockát összeforralom és citromlével állítom be az ideális ízhatást.
A pirítósra (crouton) helyzezett bélszíneket átvonom a mártással
Párolt zöldség köret jár hozzá. és persze krokett..... bocs!
Probáljátok ki, remek!
Ildikó

Juditka
Juditka / Juditka Mon, 2008-12-15 23:04

Kriszti, Ildikó!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Mindkettőt kipróbálom. A zöldborsmártásért külön köszönet, ezt a receptet nem ismertem.
Judit

Juditka
Juditka / Juditka Sat, 2008-12-13 19:15

Szia Kriszti!
Ez istenien néz ki és biztos finom is lehet. Ki fogom próbálni.
(nem a Zsombi anyukája vagy a 2.a-ból?)

Juditka
Juditka / Juditka Sun, 2008-12-14 17:37

Kriszti!
Ha már így összejöttünk,nem tudnál egy olyan husi receptet,amihez nagyon megy a zöldbors mártás? De olyan tuti recept kellene,amit már kipróbáltál és omlós marad a husi.
Köszönöm előre is. (Tomi anyukája)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2008-12-14 21:05

Szia!

Sertésszűzzel biztosan sikerül, puha, gyorsan megsül és illik hozzá a mártás. A zöldbors mártás annyira domináns, hogy a húst enyhe fűszerezéssel kellene készíteni.Pontos receptnek majd utánanézek.
kiki

646
pulykamell 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
fehérbor 2 dl
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 8 gerezd
birs 1 kg
citrom 1 db
méz 1 ek
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 6 db
mandulapehely 50 g
petrezselyem 0 ízlés szerint