Bőrös sertéslapocka
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
875g sertéslapocka2065 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
13g méz38 kcal
-
63g fehérbor51 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Összesen
2270
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
3500g sertéslapocka8260 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
50g méz152 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Összesen
9084
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
77.2g sertéslapocka182 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
4g lilahagyma1 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
7.5g citrom1 kcal
-
1.1g méz3 kcal
-
5.5g fehérbor5 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Összesen
199
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.8 g
Zsír
-
Összesen 165.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 621 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2814.4 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1635 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 729.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 613 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 541 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
2270
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 607.2 g
Zsír
-
Összesen 662.5 g
-
Telített zsírsav 223 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 295 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 2485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11257.8 g
-
Cink 96 mg
-
Szelén 896 mg
-
Kálcium 673 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 703 mg
-
Foszfor 6541 mg
-
Nátrium 2306 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 2918.7 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 2450 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 27 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 135 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 2162 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
9084
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
-
4 ek napraforgó olaj
-
2 közepes fej lilahagyma
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 db citrom
-
2 ek méz
Elkészítés
- A sütőt forrósítsuk fel 220 fokra.
- A hús bőrét (hosszára merőlegesen) párhuzamosan vagdossuk be, majd alaposan dörzsöljük be sóval és kenjük be minden oldalát olajjal.
- A tepsi aljára csepegtessünk egy kis olajat és erre tegyük rá a húst.
- Tegyük be a forró sütőbe és így süssük 15 percig. A 15 perc elteltével állítsuk a sütőt 150 fokosra és így süssük tovább 2 órán keresztül.
- A hagymát pucoljuk meg és vágjuk 4 részre. A citromot szintén hosszában negyedeljük el.
- Vegyük ki a húst a tepsiből és a zsiradékban kb. 10 perc alatt süssük barnára a kétféle hagymát és a citromot. Keverjük bele a mézet és a zsályát.
- Toljuk ki az edény szélére a megsült hagymát és tegyük vissza középre a húst.
- Sütőben további 1,5 órán át süssük, időnként a hagymát és a citromot meglocsolva a zsiradékkal. A húst nem kell locsolgatni!!
- Vegyük ki a sütőből és egy vágódeszkán (vagy bármi máson) fóliával letakarva pihentessük 20 percig.
- Ezalatt elkészítjük a mártást. Szedjük ki a tepsiből a hagyma és citrom darabokat. A zsírhoz öntsünk egy pohár bort és kaparjuk fel az aljára leégett darabokat. Addig főzzük míg mártás sűrűségű nem lesz. Esetleg sózzuk.
- A húsról egy darabban le tudjuk fejteni a bőrt. Ollóval vagy késsel vágjuk apró kockákra.
- A húst rostjára merőlegesen szeleteljük fel és a sült hagymával, a citrommal és a szósszal tálaljuk.
- Sütés ideje: 250 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 242
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 64392
- Feltöltés dátuma: 2009. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt Marcus Wareing receptje alapján készítettem el (Szakácsok Könyve). A bőre ropogós, a belseje omlós. Lassú tűzön készült, ez a titka az omlósságának. A citrom-lilahagyma párosítás pedig egyszerűen mesés.