r
Nosalty Logó

Bőrös sertéslapocka

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bőrös sertéslapocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2270 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 9084 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2814.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    613 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2270 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    607.2 g

Zsír

  • Összesen
    662.5 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    295 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11257.8 g
  • Cink
    96 mg
  • Szelén
    896 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    6541 mg
  • Nátrium
    2306 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2918.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    2450 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    135 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    2162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 9084 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt forrósítsuk fel 220 fokra.
  2. A hús bőrét (hosszára merőlegesen) párhuzamosan vagdossuk be, majd alaposan dörzsöljük be sóval és kenjük be minden oldalát olajjal.
  3. A tepsi aljára csepegtessünk egy kis olajat és erre tegyük rá a húst.
  4. Tegyük be a forró sütőbe és így süssük 15 percig. A 15 perc elteltével állítsuk a sütőt 150 fokosra és így süssük tovább 2 órán keresztül.
  5. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk 4 részre. A citromot szintén hosszában negyedeljük el.
  6. Vegyük ki a húst a tepsiből és a zsiradékban kb. 10 perc alatt süssük barnára a kétféle hagymát és a citromot. Keverjük bele a mézet és a zsályát.
  7. Toljuk ki az edény szélére a megsült hagymát és tegyük vissza középre a húst.
  8. Sütőben további 1,5 órán át süssük, időnként a hagymát és a citromot meglocsolva a zsiradékkal. A húst nem kell locsolgatni!!
  9. Vegyük ki a sütőből és egy vágódeszkán (vagy bármi máson) fóliával letakarva pihentessük 20 percig.
  10. Ezalatt elkészítjük a mártást. Szedjük ki a tepsiből a hagyma és citrom darabokat. A zsírhoz öntsünk egy pohár bort és kaparjuk fel az aljára leégett darabokat. Addig főzzük míg mártás sűrűségű nem lesz. Esetleg sózzuk.
  11. A húsról egy darabban le tudjuk fejteni a bőrt. Ollóval vagy késsel vágjuk apró kockákra.
  12. A húst rostjára merőlegesen szeleteljük fel és a sült hagymával, a citrommal és a szósszal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 250 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 53776
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt Marcus Wareing receptje alapján készítettem el (Szakácsok Könyve).  A bőre ropogós, a belseje omlós. Lassú tűzön készült, ez a titka  az omlósságának. A citrom-lilahagyma párosítás pedig egyszerűen mesés.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Ez valami isteni:)=)) köszönöm

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! üdv kiki

Törölt felhasználó

Nincs újév lencse nélkül, ezzel pedig ideális! Nagyon jól sikerült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek