Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bőrös sertéslapocka

Bőrös sertéslapocka
Bőrös sertéslapocka
260 perc / előkészület: 10 perc sütés: 250 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt Marcus Wareing receptje alapján készítettem el (Szakácsok Könyve).  A bőre ropogós, a belseje omlós. Lassú tűzön készült, ez a titka  az omlósságának. A citrom-lilahagyma párosítás pedig egyszerűen mesés.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt forrósítsuk fel 220 fokra.
  2. A hús bőrét (hosszára merőlegesen) párhuzamosan  vagdossuk be, majd alaposan dörzsöljük be sóval és kenjük be minden oldalát olajjal.
  3. A tepsi aljára csepegtessünk egy kis olajat és erre tegyük rá a húst.
  4. Tegyük be a forró sütőbe és így süssük 15 percig. A 15 perc elteltével állítsuk a sütőt 150 fokosra és így süssük tovább 2 órán keresztül.
  5. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk 4 részre. A citromot szintén hosszában negyedeljük el.
  6. Vegyük ki a húst a tepsiből és a zsiradékban  kb. 10 perc alatt süssük barnára a kétféle hagymát és a citromot. Keverjük bele a mézet és a zsályát.
  7. Toljuk ki az edény szélére a megsült hagymát és tegyük vissza középre a húst.
  8. Sütőben további 1,5 órán át süssük, időnként a hagymát és a citromot meglocsolva a zsiradékkal. A húst nem kell locsolgatni!!
  9. Vegyük ki a sütőből és egy vágódeszkán (vagy bármi máson) fóliával letakarva pihentessük 20 percig.
  10. Ezalatt elkészítjük a mártást. Szedjük ki a tepsiből a hagyma és citrom darabokat. A zsírhoz öntsünk egy pohár bort és kaparjuk fel az aljára leégett darabokat. Addig főzzük míg mártás sűrűségű nem lesz. Esetleg sózzuk.
  11. A húsról egy darabban le tudjuk fejteni a bőrt. Ollóval vagy késsel vágjuk apró kockákra.
  12. A húst rostjára merőlegesen szeleteljük fel és a sült hagymával, a citrommal és a szósszal tálaljuk.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 44 681
elküldve: 10
receptkönyvben: 347
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lassan sütött bőrös sertéshús, egyben sült lapocka

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2015-01-01 15:03

Nincs újév lencse nélkül, ezzel pedig ideális! Nagyon jól sikerült!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-02 15:37

Ez valami isteni:)=)) köszönöm

2270
sertéslapocka 3.5 kg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
lila hagyma 2 közepes fej
vöröshagyma 2 közepes fej
citrom 2 db
méz 2 ek
fehérbor 2.5 dl
zsálya 3 ek