r
Nosalty Logó

Bőrös sertéslapocka

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bőrös sertéslapocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2270 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 9084 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2814.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    613 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 2270 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    607.2 g

Zsír

  • Összesen
    662.5 g
  • Telített zsírsav
    223 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    295 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11257.8 g
  • Cink
    96 mg
  • Szelén
    896 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    6541 mg
  • Nátrium
    2306 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2918.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    2450 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    27 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    135 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    2162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 9084 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt forrósítsuk fel 220 fokra.
  2. A hús bőrét (hosszára merőlegesen) párhuzamosan vagdossuk be, majd alaposan dörzsöljük be sóval és kenjük be minden oldalát olajjal.
  3. A tepsi aljára csepegtessünk egy kis olajat és erre tegyük rá a húst.
  4. Tegyük be a forró sütőbe és így süssük 15 percig. A 15 perc elteltével állítsuk a sütőt 150 fokosra és így süssük tovább 2 órán keresztül.
  5. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk 4 részre. A citromot szintén hosszában negyedeljük el.
  6. Vegyük ki a húst a tepsiből és a zsiradékban kb. 10 perc alatt süssük barnára a kétféle hagymát és a citromot. Keverjük bele a mézet és a zsályát.
  7. Toljuk ki az edény szélére a megsült hagymát és tegyük vissza középre a húst.
  8. Sütőben további 1,5 órán át süssük, időnként a hagymát és a citromot meglocsolva a zsiradékkal. A húst nem kell locsolgatni!!
  9. Vegyük ki a sütőből és egy vágódeszkán (vagy bármi máson) fóliával letakarva pihentessük 20 percig.
  10. Ezalatt elkészítjük a mártást. Szedjük ki a tepsiből a hagyma és citrom darabokat. A zsírhoz öntsünk egy pohár bort és kaparjuk fel az aljára leégett darabokat. Addig főzzük míg mártás sűrűségű nem lesz. Esetleg sózzuk.
  11. A húsról egy darabban le tudjuk fejteni a bőrt. Ollóval vagy késsel vágjuk apró kockákra.
  12. A húst rostjára merőlegesen szeleteljük fel és a sült hagymával, a citrommal és a szósszal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 250 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 64392
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt Marcus Wareing receptje alapján készítettem el (Szakácsok Könyve).  A bőre ropogós, a belseje omlós. Lassú tűzön készült, ez a titka  az omlósságának. A citrom-lilahagyma párosítás pedig egyszerűen mesés.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...