r
Nosalty Logó

Sült hús Vandre konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Sült hús Vandre konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 709 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2127 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 272 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 709 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1893.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 2127 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket felszeleteljük és papírvékonyra kiklofoljukha ha nagyon nagy a szelet, ketté is vághatjuk.
  2. Megsózzuk és egy kicsitállni hagyjuk.
  3. A lisztbe beleszórjuk a fűszereket, összekeverjük.
  4. A jól kiklofolt karajszeleteket egyesével belehempergetjük a fűszerezett lisztbe.
  5. A serpenyőbe egy kis olajat beleöntünk, majd felforrósítjuk.
  6. A karaj mindkét oldalát hirtelen megsütjük pirosra. (Hamar megkapja a forró olaj, 1 serpenyőbe 3 szelet karaj is elfér.)
  7. A karajszeletekre ráöntünk kb 1 kávéspohár vizet és a fedőt rátesszük (benne a hús párolog).
  8. A nagy fokozatot levesszüka legkisebb lángra, és pár percig fedő alatt puhulnihagyjuk (az kb 3 perc).
  9. A fedőt levesszük, a fokozatot visszatekerjük azonnal magas lángra, és a húst még pár pecig sütjük, míg a víz elpárolog, az is kb 2-3 perc.
  10. Kitesszük a húst egy tányérra, és jöhetnek a következő hússzeleteksütése sorba, úgyanígy elkészítve.
  11. A következő hússzeleteksütéséhez olajat öntünk.
  12. A maradék sülthússzaftot a köretre ráöntsük..
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7106
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis változatosság a karajhús sütésnél. Nagyon hamar készen van, és nagyon puha lesz, mert a karajt papírvékonyra kell kiklofolni. Ezt a varációt még nagyonrég láttam a tv-ben... De nálunk nagyon bevált...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek