r
Nosalty Logó

Sült hús Vandre konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Sült hús Vandre konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2127 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 709 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1893.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 2127 kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket felszeleteljük és papírvékonyra kiklofoljukha ha nagyon nagy a szelet, ketté is vághatjuk.
  2. Megsózzuk és egy kicsitállni hagyjuk.
  3. A lisztbe beleszórjuk a fűszereket, összekeverjük.
  4. A jól kiklofolt karajszeleteket egyesével belehempergetjük a fűszerezett lisztbe.
  5. A serpenyőbe egy kis olajat beleöntünk, majd felforrósítjuk.
  6. A karaj mindkét oldalát hirtelen megsütjük pirosra. (Hamar megkapja a forró olaj, 1 serpenyőbe 3 szelet karaj is elfér.)
  7. A karajszeletekre ráöntünk kb 1 kávéspohár vizet és a fedőt rátesszük (benne a hús párolog).
  8. A nagy fokozatot levesszüka legkisebb lángra, és pár percig fedő alatt puhulnihagyjuk (az kb 3 perc).
  9. A fedőt levesszük, a fokozatot visszatekerjük azonnal magas lángra, és a húst még pár pecig sütjük, míg a víz elpárolog, az is kb 2-3 perc.
  10. Kitesszük a húst egy tányérra, és jöhetnek a következő hússzeleteksütése sorba, úgyanígy elkészítve.
  11. A következő hússzeleteksütéséhez olajat öntünk.
  12. A maradék sülthússzaftot a köretre ráöntsük..
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7140
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis változatosság a karajhús sütésnél. Nagyon hamar készen van, és nagyon puha lesz, mert a karajt papírvékonyra kell kiklofolni. Ezt a varációt még nagyonrég láttam a tv-ben... De nálunk nagyon bevált...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...