Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült hús Vandre konyhájából

Sült hús Vandre konyhájából
Sült hús Vandre konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis változatosság a karajhús sütésnél. Nagyon hamar készen van, és nagyon puha lesz, mert a karajt papírvékonyra kell kiklofolni. Ezt a varációt még nagyonrég láttam a tv-ben... De nálunk nagyon bevált...

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket felszeleteljük  és papírvékonyra kiklofoljukha ha nagyon nagy a szelet, ketté is vághatjuk.
  2.  Megsózzuk és egy kicsit állni hagyjuk.
  3. A lisztbe beleszórjuk a fűszereket, összekeverjük.
  4. A jól kiklofolt karajszeleteket egyesével belehempergetjük a fűszerezett lisztbe.
  5. A serpenyőbe egy kis olajat beleöntünk, majd felforrósítjuk.
  6. A karaj mindkét oldalát hirtelen megsütjük pirosra. (Hamar megkapja a forró olaj, 1 serpenyőbe 3 szelet karaj is elfér.)
  7. A karajszeletekre ráöntünk kb 1 kávéspohár vizet és a fedőt rátesszük (benne  a hús párolog).
  8. A nagy fokozatot levesszük a legkisebb lángra, és pár percig fedő alatt puhulni  hagyjuk (az kb 3 perc).
  9. A fedőt levesszük, a fokozatot visszatekerjük azonnal magas lángra, és a húst még pár pecig sütjük, míg a víz elpárolog, az is kb 2-3 perc.
  10. Kitesszük a húst egy tányérra, és jöhetnek a következő hússzeletek sütése sorba, úgyanígy elkészítve.
  11. A következő hússzeletek sütéséhez olajat öntünk.
  12. A maradék sülthús szaftot a  köretre ráöntsük..
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 435
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vandre

Mióta szakács: 2012.05.16.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéskaraj sütve, sült sertéshús, sült sertéskaraj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

709
sertés rövidkaraj 50 dkg
finomliszt 150 g
ételízesítő 0.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
víz 0.5 dl
fokhagymapor 0 ízlés szerint