Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulyka zöldfűszeres-tejszínes szósszal

Pulyka zöldfűszeres-tejszínes szósszal
Pulyka zöldfűszeres-tejszínes szósszal
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapokat előre kitaláltam, a részletek a munkafolyamat során alakultak ki.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Párolt zöldséggel és currys barna rizzsel tálaltam, de bármilyen krumpliköret is megy hozzá. Csemegeuborka illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A husit megmossuk, megtisztítjuk, kockákra vágjuk, fűszerezzük bazsalikommal, oregánóval, borssal és fokhagymagranulátummal (mint más receptek kommentjeiből megtudtam, a só vizet von el, ezért csak a főzés későbbi pontján adom az ételhez).
  2. Elkeverjük a tejszínt kevés vízzel, a krémsajttal, a mustárral és a reszelt sajttal (ha zúzott fokhagymával dolgozunk, azt is ehhez adjuk), sózzuk.
  3. Forró olajon megpirítjuk a húst.
  4. Mikor a hús kicsit megpirult (felsőcombnál kb. 5-10 perc), felöntjük a tejszínes keverékkel.
  5. Néha megkeverve a húst készre pároljuk. (Felső combnál kb. fél óra, mellnél kevesebb.) Kóstoljuk a levet bátran, és ízesítsük kedvünkre.
  6. Petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 268
elküldve: 1
receptkönyvben: 119
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejszínes-sajtszószos pulyka, mustáros-tejszínes sajtszószos hús, pulyka zöldfűszeres sajtszószban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

392
pulyka felsőcomb 80 dkg
főzőtejszín 2 dl
krémsajt 100 g
víz 1 dl
sajt 15 dkg
mustár 3 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 2 kk
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint