r
Nosalty Logó

Pulyka narancsmártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Pulyka narancsmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1505.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    827 micro
  • β-karotin
    2082 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 722 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4515.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    2480 micro
  • β-karotin
    6247 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 2163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, kicsontozzuk, sóval, borssal fűszerezzük, és konyhacérnával összekötözzük. Egy serpenyőt a vajzsírral kikenünk, a húst beletesszük.
  2. A répát, a zellert, pórét és a hagymát megtisztítjuk, mossuk, durva kockákra vágjuk, a hús köré szórjuk.
  3. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 45 percig sütjük.
  4. A narancshéját lereszeljük, majd kettévágjuk, és kicsavarjuk. A tejszínt elkavarjuk az alaplével, a narancslével és a narancs héjával.
  5. A tejszínt a húsra locsoljuk, és további 60 percig sütjük, közben a tejszínnel locsolgassuk.
  6. A húst kivesszük, a szaftot egy edénybe szűrjük, felfőzzük, és a kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. A mártást sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1834
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, omlós hús narancsos-tejszínes mártással.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek