Nosalty Logó

Spanyol csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spanyol csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 452 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1808 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 452 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2386.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 1808 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyik narancsot forró vízben megmossuk, és a héját lereszeljük. Hozzákeverjük a sót, a gyömbért és a cukrot. Jól összekeverjük, és a csirkecombokat a bőre alatt is jól bedörzsöljük vele. Legalább 1 órára a hűtőszekrénybe rakjuk. Még jobb, ha előző este pácoljuk be.
  2. A sütőedényt kivajazzuk, belerakjuk a csirkecombokat.
  3. A maradék vajat felolvasztjuk, szójaszósszal és a narancs kicsavart levével összekeverjük.
  4. Rákenjük a combokra, majd előmelegített sütőben fél órát sütjük.
  5. A második narancs levét a maradék szójás vajhoz csavarjuk. Ízesítjük a mézzel, ha van narancslikőrrel, és a sült húsokra kenjük, locsoljuk.
  6. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg szép piros nem lesz.
  7. Ha sok lé marad alatta, akkor az edényben maradt narancsos, ízletes pecsenyelevet egy kis lábasban a felére forraljuk, és tálaláskor a húsra vagy mellé locsoljuk. (Nagyon finom ez a pecsenyelé.)
  8. A második narancs héját nagyon vékony csíkokra vágjuk, kevés cukrot és pici vizet öntünk rá, majd a mikróban pár percig főzzük. Ezzel díszítjük a csirkét.
  9. Rizzsel tálaljuk
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9838
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Ajánló

Fázisfotók itt láthatók az elkészítésről.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy régi Magyar Konyhában találtam ezt a receptet. Nekünk nagyon elnyerte a tetszésünket.

Hozzászólások

Chef Kathy

es a spanyol csirkecombhoz spanyol csirke kell vagy jo lesz a magyar haztaji? :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek