Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pöttyös erdei gyümölcsös piskótatekercs

Pöttyös erdei gyümölcsös piskótatekercs
Pöttyös erdei gyümölcsös piskótatekercs
33 perc / előkészület: 25 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen készítettem egyszerű piskótatekercset, de nemrég kedvet kaptam hozzá, és mivel valami különlegességet is igyekeztem belecsempészni a "dologba", teszteltem most én is a dekorpiskótás elkészítési módot.

Rá kell szánni egy kis időt, de nagyon egyszerű. A dekormassza nagyon jól kezelhető, és semmi sem szab határt a fantáziának. Ajánlom kipróbálásra:-), egészen eredeti dolgokat lehet vele készíteni.

hozzávalók / 10 adag

Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához:

  • 1 kisebb tojásfehérje
  • 20 g liszt
  • 20 g porcukor
  • 20 g vaj vagy olaj
  • + színezéshez piros vagy pink színezőanyag

Piskóta

  • 4 tojás
  • 100 g cukor
  • 4 ek meleg víz
  • pici só
  • 100 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek vaníliás pudingpor vagy étkezési keményítő

Töltelék:

  • 3-4 eper mosva negyedelve
  • 100+100 g málna megmosva
  • 8-12 áfonya megmosva
  • 175 g krémsajt
  • 1 dl tejföl
  • 80 g cukor
  • 1 kisebb bio citrom leve és héja
  • 1 vaníliás cukor
  • 100 g habtejszín
  • 1 cs zselatinpor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Dekoráció készítése: A dekormassza hozzávalóit keverjük krémesre, ízlés szerint színezzük. Majd sütőpapíros tepsire nyomjunk egy pici lyukú habzsákból vagy zacskóból pöttyöket.
  2. Aztán 2 lehetőség közül választhatunk: vagy elősütjük őket 5 percig, vagy legalább 30-45 percig a fagyasztóban hagyjuk, hogy megdermedjenek, és elég stabilak legyenek majd, ha ráöntjük a piskótatésztát. (Én idő hiányában többnyire az elősütést választom, de a fagyasztós megoldással szebb eredmény érhető el.)
  3. Piskóta készítése: A tojásokat ne válasszuk szét, hanem a cukorral, sóval és vízzel keverjük nagyon habosra, míg világos, krémes masszát kapunk. Majd óvatosan adjuk hozzá 3x-ra a sütőporral, keményítővel, alaposan összekevert lisztet.
  4. Öntsük rá a pöttyös elősütött dekor alapra, és irány a sütő.:-) Sütési idő 200 fokon, légkeveréssel 175 fokon: 8 max. 10 perc. Ha kész, cukorral meghintett konyhai kendővel még melegen tekerjük fel a piskótát, és hagyjuk kihűlni.
  5. Töltés: A krémsajtot, tejfölt, cukrot, vaníliát és citrom levét, héját keverjük krémesre. 100 g megmosott málnát keverjünk hozzá.
  6. A zselatint áztassuk be 60 ml vízbe, hagyjuk megduzzadni, langyosítsuk meg, egyenlítsük ki a hőt 2 ek krémsajtos masszával, majd az így fellazított zselatint adjuk a teljes krémsajthoz, és végül a felvert habtejszínt is.
  7. Ha még kicsit folyékony a töltelékünk, tegyük hűtőbe, majd ha kezd megdermedni, tölthetjük is vele a piskótát. A krém felét kenjük a piskótára, rá a maradék gyümölcsöket, majd következhet a krém második fele.
  8. Próbáljuk szorosan feltekerni. Legalább 3 óra hosszáig hűtsük, porcukorral és gyümölcsökkel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 311
elküldve: 17
receptkönyvben: 297
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pöttyös piskóta, gyümölcskrémes piskótatekercs, piskótarolád gyümölcsös krémmel töltve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!