r
Nosalty Logó

Pöttyös erdei gyümölcsös piskótatekercs

NS
Pöttyös erdei gyümölcsös piskótatekercs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához

Piskóta

Töltelék

294
Kalória
6.8g
Fehérje
38.6g
Szénhidrát
12.9g
Zsír
83.7g
Víz
93.3g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
24.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához

Piskóta

Töltelék

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához

Piskóta

Töltelék

Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához

Piskóta

Töltelék

Összesen 184 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    128.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2379.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    385.8 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    837.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1435 micro
Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

Dekormassza alaprecept piskóta dekorációjához

  1. A dekormassza hozzávalóit keverjük krémesre, ízlés szerint színezzük. Majd sütőpapíros tepsire nyomjunk egy pici lyukú habzsákból vagy zacskóból pöttyöket.
  2. Aztán 2 lehetőség közül választhatunk: vagy elősütjük őket 5 percig, vagy legalább 30-45 percig a fagyasztóban hagyjuk, hogy megdermedjenek, és elég stabilak legyenek majd, ha ráöntjük a piskótatésztát. (Én idő hiányában többnyire az elősütést választom, de a fagyasztós megoldással szebb eredmény érhető el.)

Piskóta

  1. A tojásokat ne válasszuk szét, hanem a cukorral, sóval és vízzel keverjük nagyon habosra, míg világos, krémes masszát kapunk. Majd óvatosan adjuk hozzá 3x-ra a sütőporral, keményítővel, alaposan összekevert lisztet.
  2. Öntsük rá a pöttyös elősütött dekoralapra, és irány a sütő.:-) Sütési idő 200 fokon, légkeveréssel 175 fokon: 8 max. 10 perc. Ha kész, cukorral meghintett konyhai kendővel még melegen tekerjük fel a piskótát, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék

  1. A krémsajtot, tejfölt, cukrot, vaníliát és citrom levét, héját keverjük krémesre. 100 g megmosott málnát keverjünk hozzá.
  2. A zselatint áztassuk be 60 ml vízbe, hagyjuk megduzzadni, langyosítsuk meg, egyenlítsük ki a hőt 2 ek krémsajtos masszával, majd az így fellazított zselatint adjuk a teljes krémsajthoz, és végül a felvert habtejszínt is.
  3. Ha még kicsit folyékony a töltelékünk, tegyük hűtőbe, majd ha kezd megdermedni, tölthetjük is vele a piskótát. A krém felét kenjük a piskótára, rá a maradék gyümölcsöket, majd következhet a krém második fele.
  4. Próbáljuk szorosan feltekerni. Legalább 3 óra hosszáig hűtsük, porcukorral és gyümölcsökkel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 8 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nagyon régen készítettem egyszerű piskótatekercset, de nemrég kedvet kaptam hozzá, és mivel valami különlegességet is igyekeztem belecsempészni a "dologba", teszteltem most én is a dekorpiskótás elkészítési módot. Rá kell szánni egy kis időt, de nagyon egyszerű. A dekormassza nagyon jól kezelhető, és semmi sem szab határt a fantáziának. Ajánlom kipróbálásra:-), egészen eredeti dolgokat lehet vele készíteni.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek