r
Nosalty Logó

Matchatea-rolád fehércsokis avokádókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Matchatea-rolád fehércsokis avokádókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Hozzávalók a matcha teás pikótához:

A krémhez:

Összesen 609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Hozzávalók a matcha teás pikótához:

A krémhez:

Összesen 2434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Hozzávalók a matcha teás pikótához:

A krémhez:

Összesen 205 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 609 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1029 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2384.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1618 micro
Összesen 2434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a matcha teás pikótához:

A krémhez:

Elkészítés

Hozzávalók a matcha teás pikótához:

  1. Előbb a tojásokat szétválasszuk, és a fehérjéket egy robotgép táljába töltjük. Csipet só hozzáadásával keményre felveretjük, és közben tegyünk hozzá 1 evőkanál cukrot is.
  2. A sárgáját a maradék 4 evőkanál cukorral szintén felverjük, és a limelével, vaníliával ízesítjük. Ilyenkor külön tálba öntsük át a fehérjehabot, és a sárgáját is öntsük rá, ha már habosra kevertük.
  3. A lisztbe tegyük a teaport és sütőport, jól keverjük össze, majd lassan adagolva szitáljuk a tojáskrémbe. Óvatosan, nehogy összetörjön. Sütőpapírral bélelt sütőtepsibe öntjük, és elkenjük egyenletesen a piskótamasszát.
  4. 200 fokos sütőbe tolva 175 fokon készre sütjük. Vigyázzunk azonban, ne süssük túl, kb. 10 perc a sütési idő. A piskótát hagyjuk kicsit kihűlni, majd lehúzzuk a papírt róla, és meglisztezzük a papír másik felét, ráfordítjuk, és feltekerjük a piskótát.

A krémhez:

  1. A krémhez közben a pudingot főzzük meg szokásos módon, és az olvasztott fehér csokit adagoljuk hozzá (előtte vegyünk el belőle a díszítéshez), ha már kicsit kihűlt a puding. Ezután a vajat, vanília aromát is, és végül a tisztított turmixolt citromlével kevert avokádót adjuk hozzá.
  2. Habosra keverjük, és a kihűlt lapot megtöltjük vele. Tekerjük fel, majd a papírba vissza, és tegyük a hűtő leghidegebb pontjába. Másnapig így pihentetjük, hogy megkössön a krém.
  3. Ezután díszítjük olvasztott fehér csokival a tetejét, és behűtjük dermedésig. Szeleteljük fel, és jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x28
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1053
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 08.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a kihívásokat a gasztronómia területén, és szeret kísérletezni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Matchatea-rolád fehércsokis avokádókrémmel
Zsuzsamama56 322 recept

Találkozhatnak matcha porból készült muffinnal, pudinggal, levessel, kávéval, fagylalttal, csokoládéval, és még sorolhatnánk napestig a számos érdekességeket. Hát akkor kezdjük ennél a roládnál: Nos, mindezek tudatában próbálok a japán zöld matcha teaporból nagyon különleges, érdekes és mutatós édességeket, desszerteket készíteni. Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy milyen lehet az íze, és milyen kellemes hatása lehet? Nem csalódtam benne, különleges!

Hozzávalók

Hozzávalók a matcha teás pikótához:

A krémhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...