Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bounty tekercs

Bounty tekercs
Bounty tekercs
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a Bounty-t és az összes csokis-kókuszos süteményt, de szerettem volna egy olyan sütit, aminek tényleg Bounty íze van. Azt hiszem, sikerült!! :) íme:

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Először piskótát csinálunk a szokásos módon, és 180 fokosra előmelegítjük a sütőt. A 6 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beletesszük a sütőporos lisztet, a kakaóport és a vizet.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habbá verjük, majd végül óvatosan beleforgatjuk (de jól eldolgozva) a tojássárgájás, lisztes krémhez.
  3. A nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, erre öntjük rá a piskótánkat, és 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. Az én sütőmben légkeveréssel 12 perc alatt lett kész (elég vékony, ezért figyeljünk, ne száradjon ki!!).
  4. Amíg sül a piskóta, nekilátunk a krémnek.
  5. Ha megsült a piskóta, a sütőpapírnál fogva kivesszük, és egy vizes konyharuhára 'borítjuk', és óvatosan lehúzzuk róla a papírt, majd a konyharuha segítségével szépen, szorosan feltekerjük a piskótát, és így hagyjuk kihűlni.
  6. Ha már kihűlt a piskóta kitekerjük, és szépen, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, majd szorosan (de nem kinyomva a krémet) feltekerjük. Annyi idő elég is a csokimáznak, amíg megcsináljuk a tekercset (nem tűzforrón, de még melegen fedjük be vele a piskótát) egy lapos késsel vagy tortaformázóval egyenletesen oszlassuk el a csokit a piskótán, és ha akarjuk, szórjuk meg kókuszreszelékkel, rakjuk hűtőbe. A legjobb, ha este csináljuk, és másnapra tökéletes lesz, de ha nem bírjuk ki, akkor legalább 2-3 órát legyen a hűtőben, szeletelés előtt!

A krémhez

  1. Egy lábasba öntjük a fél liter tejet, és elkezdjük melegíteni.
  2. Hozzáadjuk a csipet sót, ha már langyos, akkor a vajat is (margarinnal is lehet, de szerintem sokkal, de sokkal finomabb krém lesz vajjal!!!) a cukrot és a búzadarát. Végül a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.
  3. Folyamatosan kevergetjük! Ha elkezd már bugyogni, készen is van, le lehet venni a tűzről, és félrerakjuk hűlni.

Csokimázhoz

  1. Ha minden kihűlt, megcsináljuk a csokimázat is. Én 75%-os csokiból, vajból, kis porcukorból (mert nálunk nem mindenki szereti az étcsokit...) és vízből csináltam. Az egészet összekeverjük, és közepes lángnál folyamatosan kevergetjük, míg minden elolvad, és szép egynemű lesz. Majd félrerakjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 30 074
elküldve: 15
receptkönyvben: 411
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Esteraki

Mióta szakács: 2014.02.11.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok , Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszkrémes piskótatekercs, csokimázas-kókuszkrémes rolád, kókuszos piskótarolád csokimázzal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

berecz
berecz Tue, 2015-06-16 09:09

Megcsináltam, nagy sikere volt, finom. Viszont annak ellenére, hogy rendesen beletettem a tölteléket, nekem elég sok kimaradt. Nem veszett kárba, de lehet, hogy kevesebb is elég lenne? Üdv. Szilvi

Esteraki
Esteraki / Esteraki Tue, 2015-06-16 15:10

Kedves Szilvi!
Lehet kisebb a tepsid,mint az enyém?!Nekem az egész töltelék belement. Vagy vékony réteget kentél rá?!Bár,ha nem veszett kárba semmi gond!!:)
Eszter

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2015-03-23 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.03.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

527
tojás 6 db
porcukor 6 ek
víz 3 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
1 csipet
tej 0.5 l
vaj 100 g
cukor 150 g
búzadara 120 g
kókuszreszelék 120 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
étcsokoládé 50 g
margarin 2 ek
víz 2 ek
porcukor 1 ek