Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-kókuszos piskótatekercs

Epres-kókuszos piskótatekercs
Epres-kókuszos piskótatekercs
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű, gyors, nyári finomság.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához:

  • 7 tojás
  • 7 ek cukor
  • 7 ek liszt (vagy 4 ek liszt és 3 ek keményítő)

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 4 dkg kókuszos puding (vagy vanília)
  • 3 ek cukor
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek citrom leve</span>
  • 20 dkg eper
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a pudingot főzzük meg .Amikor kész, még forrón belekeverjük a kókuszreszeléket, és félretesszük hűlni.
  2. Aztán elkészítjük a piskótatekercset, és azt is félretesszük hűlni.
  3. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a citrom héját és levét.
  4. A krém 2/3-át rákenjük a kicsavart piskótára, megszórjuk a feldarabolt eperdarabokkal, és óvatosan feltekerjük.
  5. A maradék krémmel kívül is bevonjuk, citromhéjjal, eperszemekkel és olvasztott csokival díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33×37 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 802
elküldve: 9
receptkönyvben: 161
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercs epresen, kókuszos piskótatekercs eperrel, epres-kókuszkrémes piskótatekercs

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!