r
Nosalty Logó

Pizza kétféle feltéttel

DDAngel
Pizza kétféle feltéttel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Tejfölös szósz

Pizzaszósz

Feltét

1006
Kalória
47.9g
Fehérje
113.9g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
298.6g
Víz
97.8g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Tejfölös szósz

Pizzaszósz

Feltét

Összesen 1006 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Tejfölös szósz

Pizzaszósz

Feltét

Összesen 4012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Tejfölös szósz

Pizzaszósz

Feltét

Összesen 174 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3005.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    1841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    298.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    9521 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1006 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12023.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    2080 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    7363 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    455.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1194.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    966 micro
  • α-karotin
    428 micro
  • β-karotin
    2489 micro
  • β-crypt
    180 micro
  • Likopin
    38082 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 4012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1662 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatjuk, majd a lisztre öntjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd jól összedolgozzuk. Ha száraznak találjuk, egy kis vízzel javíthatunk ezen, de egyébként egy elég merev, sűrű tésztát kell kapnunk. Meleg helyen kelesztjük, míg legalább a duplájára kel.
  2. A tejfölt egy kis tálba tesszük, belenyomjuk a tömlős sajtot (mindegy, milyen ízű), beleszórjuk a reszelt sajtot, majd borssal és ételízesítővel fűszerezzük. (Meg lehet egy kis oregánóval bolondítani pluszban.)
  3. Pici olajon megfuttatjuk a hagymát, és pici vízzel főzzük, hogy jól megpuhuljon. Ha elfőtt a víz, mehet rá a paradicsom (sűrített paradicsomnál elfér pluszba egy kis víz). A fokhagymát belereszeljük vagy zúzzuk, beleszórjuk a fűszereket is. Jobb ízű, ha oregánó több van benne. 15-20 perc alatt pizzára kenhető sűrűségű lesz.
  4. A megkelt pizzatésztát kettévágjuk, kinyújtjuk (maximum fél centisre!). Egyiket az egyik, másikat a másik szósszal megkenjük. Rászórjuk a kukoricát, az összekockázott vagy csíkozott sonkát (nálam most ez pulykamell sonka volt, de ez teljesen mindegy), a feldarabolt paradicsomot, s végül megszórjuk a reszelt sajttal. 15 perc alatt megsül, nagyjából 200 fokon, előmelegített sütőben. Figyeljünk oda, hogy a tésztának csak a szélei barnuljanak meg, az alját épp hogy elég, ha megkapja!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Végre sikerült jó pizzatésztát készítenem! Ez pont jól sül meg: a tészta puha, a szélek kicsit ropogósak, és nem száraz. Szószból azért sikerült kétfélét csinálni, mert a paradicsomos szósz készítése közben már láttam, hogy kevés lesz, és több (házi) paradicsomlevem nem volt. Mondanom se kell, nem tartott sokáig a kész termék :D

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...