Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza kétféle feltéttel

Pizza kétféle feltéttel
Pizza kétféle feltéttel
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre sikerült jó pizzatésztát készítenem! Ez pont jól sül meg: a tészta puha, a szélek kicsit ropogósak, és nem száraz. Szószból azért sikerült kétfélét csinálni, mert a paradicsomos szósz készítése közben már láttam, hogy kevés lesz, és több (házi) paradicsomlevem nem volt. Mondanom se kell, nem tartott sokáig a kész termék :D

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Tejfölös szósz

Pizzaszósz

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatjuk, majd a lisztre öntjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd jól összedolgozzuk. Ha száraznak találjuk, egy kis vízzel javíthatunk ezen, de egyébként egy elég merev, sűrű tésztát kell kapnunk. Meleg helyen kelesztjük, míg legalább a duplájára kel.
  2. A tejfölt egy kis tálba tesszük, belenyomjuk a tömlős sajtot (mindegy, milyen ízű), beleszórjuk a reszelt sajtot, majd borssal és ételízesítővel fűszerezzük. (Meg lehet egy kis oregánóval bolondítani pluszban.)
  3. Pici olajon megfuttatjuk a hagymát, és pici vízzel főzzük, hogy jól megpuhuljon. Ha elfőtt a víz, mehet rá a paradicsom (sűrített paradicsomnál elfér pluszba egy kis víz). A fokhagymát belereszeljük vagy zúzzuk, beleszórjuk a fűszereket is. Jobb ízű, ha oregánó több van benne. 15-20 perc alatt pizzára kenhető sűrűségű lesz.
  4. A megkelt pizzatésztát kettévágjuk, kinyújtjuk (maximum fél centisre!). Egyiket az egyik, másikat a másik szósszal megkenjük. Rászórjuk a kukoricát, az összekockázott vagy csíkozott sonkát (nálam most ez pulykamell sonka volt, de ez teljesen mindegy), a feldarabolt paradicsomot, s végül megszórjuk a reszelt sajttal. 15 perc alatt megsül, nagyjából 200 fokon, előmelegített sütőben. Figyeljünk oda, hogy a tésztának csak a szélei barnuljanak meg, az alját épp hogy elég, ha megkapja!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 685
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DDAngel

Mióta szakács: 2014.11.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös és paradicsomos pizza, kukoricás-paradicsomos pizza, sonkás-kukoricás pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1004
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
tej 4 ek
víz 2 dl
napraforgó olaj 4 ek
1 kávéskanál
tejföl 5 ek
tömlős krémsajt 1 dkg
sajt 2 dkg
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
paradicsomszósz 2 dl
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
sonka 30 dkg
paradicsom 4 db
csemegekukorica 15 dkg
sajt 25 dkg