r
Nosalty Logó

Pizza Férjecske módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Receptműves
Pizza Férjecske módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A paradicsommártáshoz

A feltéthez

Összesen 674 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A paradicsommártáshoz

A feltéthez

Összesen 2689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A paradicsommártáshoz

A feltéthez

Összesen 176 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3609.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    2382 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    176 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8684 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 674 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14436.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    2625 mg
  • Nátrium
    9529 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    887 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 2689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2272 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsommártáshoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 dl tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a 10 g cukrot és beleöntjük a 7 g instant élesztőt - a poharat meleg helyre félre tesszük, hogy az élesztő beinduljon.
  2. Az 500 g szobahőmérsékletű lisztet és a 15 g sót tálba öntjük (precízek át is szitálhatják a lisztet)
  3. A felfutott élesztőt a liszt közepébe mélyesztett üregbe öntjük, elkezdjük összedolgozni. Pár kézmozdulat után hozzáadunk 1,5 dl langyos vizet (nem a teljes mennyiséget!!), majd tovább gyúrjuk a tésztát.
  4. Ennél a pontnál lép életbe a mértékletes korrigálás a liszttel vagy vízzel, hogy a bevezetőben leírt állagú tésztát kapjuk.
  5. Az összedolgozott tésztát tegyük meleg helyre és takarjuk le egy meleg vízzel benedvesített konyharuhával - nagyjából fél órát pihentetjük, kelesztjük.
  6. Öntsük a 2,5 dl paradicsomszószt egy lábosba (ha sűrített paradicsom konzerveket használunk, adjunk hozzá egy kis vizet.)
  7. Adjuk a paradicsomhoz a morzsolt oreganót, bazsalikomot, reszelt (vagy apróra vágott) fokhagymát, a sót, cukrot és tört borsot, majd alacsony lángon (alacsony fokozaton) főzzük össze. Amikor kóstolásra megfelelő az íz és az állag is krémes, húzzuk le a tűzhelyről.
  8. Gyújtsuk be a sütőt 190-200 fokra (5-6-os fokozat) 8. Vegyük elő a megkelt tésztát és nyújtsuk ki kb. 3-5mm vastagságúra. Aki a vastagabb tésztát szereti, ne nyújtsa ennyire vékonyra. Nyújtás előtt érdemes kiválasztani, miben fogjuk megsütni és ehhez a formához (négyzetes, kör) igazítani a nyújtandó tésztát.
  9. A jó zománcos vagy teflon tepsit/pizzasütőt nem kell sem olajjal sem vajjal kikenni, elég, ha a kinyújtott tészta alja kicsit lisztes. Ha nem bízunk a tepsiben, akkor kis olívaolajat kenhetünk alá - de ne ússzon benne a tészta.
  10. A tepsibe igazított tésztára kenjük rá a paradicsomszószt, majd szépérzékünknek megfelelően tegyük rá a felvágott sonkát, olívabogyót, hagymakarikákat és a szintén felkarikázott mozzarellát. Oregano mániások még szórhatnak rá egy kicsit a fűszerből.
  11. Tegyük be a műremeket az előmelegített 190-200 fokos sütőbe és süssük 15-20 percig, amíg a sajt teteje kicsit megpirul.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 40525
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 10.

Ajánló

A túl forró tejben elhalnak az élesztő gombák - nem fog felfutni. Ujjpróba, ha égeti a tej, pár csepp hideggel korrigáljunk. Ha a sűrített paradicsomhoz sok vizet adtunk, ne essünk kétségbe, lassú tűzön főzzük el a víztartalmát, ettől besűrűsödik. A megkelt pizzatészta remekül eltartható a hűtőszekrényben. Unatkozó kreatívok a kinyújtott pizza széleire tehetnek kis sajtot, amire a tésztát ráhajtják (sajttal töltött szélű pizzát kapnak). Ha marad tészta és paradicsomszósz, vagy feltét, készítsük el töltött kiflinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A világ talán legfinomabb pizzáját Férjecske készíti, ezt a receptet Tőle idézem: "A pizzában az a legtutibb, hogy elegánsan leplezhetjük vele az esetleges hűtőszekrény takarítást is (amit találok rádobom). A feltétek végtelen kombinációjával zsonglőrködhetünk, valahol még csokis-mascarponés megoldást is láttam. Hát... Az étel alapja a jó tészta, aminek az elkészítésénél nem szabad grammra pontosan a receptekre hagyatkozni, mert ahány liszt annyiféle viselkedés. Az a lényeg, hogy az összegyúrt tészta kilapításkor ne törjön, azt az állapotot próbáljuk elérni, amikor az anyag kissé gumiszerűen rugalmas, nem ragad a konyhapulthoz. Ha törik, pár csepp vízzel gyúrjuk jól át, ha ragacsos, csipet liszt hozzáadásával próbáljunk korrigálni. Aranyszabály a mértékletesség és türelem."

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsommártáshoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...