r
Nosalty Logó

Pizza 24.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza 24.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1483 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4448 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 296 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2865.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    1847 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    9588 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1483 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8595.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1324 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    5541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 4448 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1904 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, enyhén cukrozott tejben. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, beleöntünk 1 dl olajat, adunk hozzá pici sót, majd a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk az egészet. Akkor jó, ha a tál oldaláról minden tésztadarabka lejött. Konyharuhával letakarjuk, és 20 percig pihentetjük.
  2. A szószhoz apróra vágjuk a hagymát, majd fél deci olajon üvegesre pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, az apróra vágott fokhagymát, végül megszórjuk kevés sóval, borssal. 3 perc alatt összefőzzük a szószt.
  3. A tésztát fél gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, majd olajjal kikent tepsibe rakjuk. Rákenjük a szószt, majd ízlés szerint rászórjuk a kis darabokra, szelekre vágott feltéteket, tetejére a rengeteg sajtot.
  4. Előmelegített sütőbe rakjuk. 20 percig sütjük 180 fokon, majd teljes lángon, amíg szép pirult lesz a tetején a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11773
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősömtől kaptam a receptet, azóta vagy harmincszor csináltam már, szinte tökéletesre finomítva. Én a vastag pizzatésztát szeretem, ezért csinálom kisebb tepsiben (régi hagyományos "kis piros" méretűben körülbelül). A feltétek nálam állandók (próbálkoztam variálni másokkal, de ez a kombináció jön be a legjobban), de ezeket mindenki kedve szerint váltogathatja.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

Nosalty

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek