Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza Dorcy konyhájából

Pizza Dorcy konyhájából
Pizza Dorcy konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta sütöm már a pizzáimat. Mindig is szerettem kísérletezni az ízekkel, a pizzatésztának az állagával. Azt hiszem, hogy ez a verzióm sikerült a legjobban. A feltétet körülbelül mindig máshogy készítem el, van amikor tejszínes alap/besamel alap, mikor mit ennénk meg jobban. Viszont ez a paradicsomszószom mindenkinek a kedvence, olyan igazi olaszos!:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba beleöntünk 60 dkg lisztet, 3 ek sót, 2 ek cukrot, kevés oregánót.
  2. 2 dl langyos tejben felfuttatjuk a 35 g élesztőt, kis cukrot, ha teszünk bele, jobban és gyorsabban felfut. Majd hozzáöntjük a liszthez, és az egészet összegyúrjuk tészta állagúra, annyi tejet öntünk még hozzá, hogy szépen összeálljon (én kb 3 dl-t szoktam még pluszba hozzáönteni), ha kell még kis lisztet. Majd amikor összeállt a tészta, kb 45-60 percet hagyjuk megkelni.
  3. Amíg a tészta kel megcsináljuk a paradicsomszószt. Közepes fej hagymát (és a fokhagymát) apróra felkockázzuk, majd kicsit megpirítjuk az olajon. Amikor pirulni kezd, hozzáöntjük a konzerv paradicsomokat, majd kb 1 dl vízzel felöntjük. Bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük, ízlés szerint. (Nem bánom soha, ha megszalad egy picit a kezem a bazsalikom, illetve az oregánó szórásakor :) ) Ha valakinek kicsit kesernyés az íze ketchuppal édesítheti, vagy kevés cukorral. Hagyjuk, hogy felforrjon, és el is zárhatjuk, megvárjuk míg kihűl.
  4. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra a tésztát, majd kiolajozott tepsibe/pizzasütő formába helyezzük. Megkenjük a paradicsomszósszal, szórunk rá a már lereszelt sajtból keveset, hogy maradjon a tetejére is. Rászórjuk először a kockára vágott csirkemell sonkát, a szalámit majd a babot, kukoricát, ananászt. A végén megszórjuk sajttal ismét. (Pizza fűszerkeveréket szoktam még a sajtra szórni)
  5. Előmelegített sütőben kb 15-20 percet sütjük, közepes lángon, amíg a sajt szépen meg nem pirul kb. Jó étvágyat!:)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 259
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorii

Mióta szakács: 2012.08.22.
20 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babos pizza, olaszos pizza, házi pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1632
finomliszt 60 dkg
tej 5 dl
élesztő 35 g
3 ek
cukor 2 ek
oregánó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
sűrített paradicsom 300 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
ketchup 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 ek
víz 1 dl
trappista sajt 20 dkg
füstölt sajt 20 dkg
csirkemell sonka 25 dkg
paprikás szalámi 5 dkg
fejtett bab 400 g
csemegekukorica 140 g
ananászkonzerv 340 g