Nosalty Logó

Hawaii pizza Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Hawaii pizza Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 912 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3649 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 198 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2574.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    1545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 912 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10299.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1750 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1818 mg
  • Nátrium
    6181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 3649 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1256 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A meleg vízbe beletesszük a cukrot, 3 ek olívaolajat, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Egy tálba belemérjük a lisztet, a sót, a szárított fűszereket. A közepébe mélyedést csinálunk, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk.
  3. Ezután a tál alját kikenjük1 ek olívaolajjal, beletesszük a gombóccá formált tésztánkat, és alaposan lekenjük 1 ek olívaolajjal. Meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
  4. Ezután újra átgyúrjuk, és kétfelé vesszük a tésztát. Langyos helyen további 15-20 percig kelesztjük. (Ha nem használjuk fel rögtön, akkor lekenjük olívaolajjal, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. 3-4 napig hűtőben eláll.)
  5. Közben a sűrített paradicsomot, a pizzakrémet, a kristálycukrot, és a leöblített, összetépkedett bazsalikom leveleketösszekeverjük. A sajtot lereszeljük, a sonkát csíkokra vágjuk. A sütőt a legnagyobb fokozatra állítjuk. (Nálam ez 280 fok.)
  6. Az egyikpizzatésztát kinyújtjuk vékonyra,kb.34-36 cm-es köralakra. Rákenjük a paradicsomos szósz felétúgy, hogy körben 0,5-1 cmrészt elhagyunk.Erre rátesszük a sonkánk felét, az ananász felét, és rászórjuk a sajtunk felét. A forró sütőben kb.10 perc alatt megsütjük. A másik pizzát ugyanígy készítjük el. (Én van, hogy csak 2-3 nap múlva csinálom meg a másik pizzát.)
  7. Forrón, cikkekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5204
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Ajánló

Aki szereti a kukoricát, tegyen rá, de én azért nem teszek rá, mert mi így szeretjük.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gonoszka1 428 recept

Szeretjük a pizzát, és már hawaii pizzát elég régen készítettem. Így ma reggelire ezt készítettem. Nagyon finom és ízletes ez a ropogós, vékony tésztájú pizza.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.