r
Nosalty Logó

Hawaii pizza Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Hawaii pizza Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 912 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 198 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2574.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    1545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 912 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10299.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1750 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1818 mg
  • Nátrium
    6181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.4 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    939.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 3649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1256 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A meleg vízbe beletesszük a cukrot, 3 ek olívaolajat, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Egy tálba belemérjük a lisztet, a sót, a szárított fűszereket. A közepébe mélyedést csinálunk, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk.
  3. Ezután a tál alját kikenjük1 ek olívaolajjal, beletesszük a gombóccá formált tésztánkat, és alaposan lekenjük 1 ek olívaolajjal. Meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
  4. Ezután újra átgyúrjuk, és kétfelé vesszük a tésztát. Langyos helyen további 15-20 percig kelesztjük. (Ha nem használjuk fel rögtön, akkor lekenjük olívaolajjal, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. 3-4 napig hűtőben eláll.)
  5. Közben a sűrített paradicsomot, a pizzakrémet, a kristálycukrot, és a leöblített, összetépkedett bazsalikom leveleketösszekeverjük. A sajtot lereszeljük, a sonkát csíkokra vágjuk. A sütőt a legnagyobb fokozatra állítjuk. (Nálam ez 280 fok.)
  6. Az egyikpizzatésztát kinyújtjuk vékonyra,kb.34-36 cm-es köralakra. Rákenjük a paradicsomos szósz felétúgy, hogy körben 0,5-1 cmrészt elhagyunk.Erre rátesszük a sonkánk felét, az ananász felét, és rászórjuk a sajtunk felét. A forró sütőben kb.10 perc alatt megsütjük. A másik pizzát ugyanígy készítjük el. (Én van, hogy csak 2-3 nap múlva csinálom meg a másik pizzát.)
  7. Forrón, cikkekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5274
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Ajánló

Aki szereti a kukoricát, tegyen rá, de én azért nem teszek rá, mert mi így szeretjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hawaii pizza Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Szeretjük a pizzát, és már hawaii pizzát elég régen készítettem. Így ma reggelire ezt készítettem. Nagyon finom és ízletes ez a ropogós, vékony tésztájú pizza.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek