r
Nosalty Logó

Feketeerdő sonkás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Feketeerdő sonkás pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szósz

Feltét

Összeállítás

Összesen 855 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szósz

Feltét

Összeállítás

Összesen 5128 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Szósz

Feltét

Összeállítás

Összesen 214 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 855 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.8 g

Zsír

  • Összesen
    259.1 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19788.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    4066 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    3091 mg
  • Nátrium
    11958 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1596 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 5128 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2889 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Feltét

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. Ez a recept a tészta, szósz, feltét 2 db nagyméretű tepsihez elegendő mennyiség. 1 dl vizet felmelegítünk langyosra, beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és belemorzsoljuk a 2 dkg élesztőt. Amíg felfut az élesztő, a lisztet beleszitáljuk egy műanyag tálba, beletesszük a sót, olajat, a maradék vizet, végül hozzáadjuk a felfutott élesztőt.
  2. Összekeverjük a tésztát a hozzávalókkal, és egy kicsit összegyúrjuk, majd nyújtódeszkára tesszük, és addig gyúrjuk, amíg egy jól összeállt, laza tésztát kapunk. Ha túl ragacsos marad, akkor tegyünk még bele egy kis lisztet. Ha kigyúrtuk a tésztát, kb. 1 órát kelesztjük.
  3. Ha letelt a kelesztési idő, akkor a tésztát kicsit átgyúrjuk, és 15 percet még pihentetjük.

Szósz

  1. Amíg kel a tésztánk, elkészítjük a szószt. Lereszeljük kis lyukú reszelőn a hagymát és a fokhagymát. Egy kisebb lábasba teszünk 1 evőkanál olívaolajat. Beletesszük a hagymát, majd a fokhagymát, egy picit pirítjuk vigyázva, nehogy megégjen.
  2. Majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, 2 db babérlevelet, bazsalikomot, oregánót, kakukkfüvet, sót, borsot, és elkezdjük róla lefőzni a vizet, hogy egy jó állagú, sűrű szószt kapjunk.
  3. Ha már kezd sűrű lenni, akkor érdemes sűrűn kevergetni, a vége felé már állandó kevergetés kell, mert odaéghet. Ha elég sűrű lett, levesszük a tűzhelyről.

Feltét

  1. A sonkát előkészítjük, felcsíkozzuk, vagy széttépkedjük. Mozzarella sajtot is felszeleteljük, vagy széttépkedjük, amelyik szimpatikus, és előkészítjük a trappista sajtot.

Összeállítás

  1. A sütőt előmelegítjük hőlégkeverés funkción 220 °C-ra. 15 perc pihentetés után megfelezzük a tésztát. Elnyújtjuk a tésztát a megfelelő nagyságúra (nagyméretű tepsihez). A tepsiket kiolajazzuk, és beletesszük az elnyújtott tésztát.
  2. Ha egy picit nagy lett a tészta vagy kisebb, és nem ér végig a tepsibe, akkor az ujjainkkal odaigazítjuk, vagy összehúzzuk. Megkenjük a szósszal a tésztát úgy, hogy a tészta szélénél elhagyunk kb. egy jó 1 cm-t. Ne kenjünk rá túl vastagon szószt, mert sütés közben szétázhat a tésztánk.
  3. Ezek után rászórjuk a sonkát, rátesszük a mozzarellát, majd ráreszeljük a trappista sajtot.
  4. Majd betoljuk a 220 °C-ra előmelegített sütőbe, és nagyjából 8-10 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1645
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 18.

Ajánló

Legyen reggeli, ebéd vagy vacsora, szerintem bármelyik napszakban megállja a helyét, a családdal vagy barátokkal közösen fogyasztva a legjobb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pizzatészta receptje egy régi családi recept, még gyerekkoromból. És ez a pizzatészta nagyon bejön a családnak és barátoknak egyaránt. Gondoltam, ezért felturbózom hozzá  egy kicsit a szószt és a feltétet, hogy megoszthassam veletek.

Hozzávalók

Tészta

Szósz

Feltét

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!