r
Nosalty Logó

Pizza Dorcy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dorii
Pizza Dorcy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 1632 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 6527 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 194 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5817.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    3848 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    22025 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1632 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    332.8 g

Zsír

  • Összesen
    172.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23271.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    3139 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1196 mg
  • Foszfor
    3127 mg
  • Nátrium
    15391 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.7 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    1030.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2148 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    2977 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    88101 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 6527 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2671 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagyobb tálba beleöntünk 60 dkg lisztet, 3 ek sót, 2 ek cukrot, kevés oregánót.
  2. 2 dl langyos tejben felfuttatjuk a 35 g élesztőt, kis cukrot, ha teszünk bele, jobban és gyorsabban felfut. Majd hozzáöntjük a liszthez, és az egészet összegyúrjuk tészta állagúra, annyi tejet öntünk még hozzá, hogy szépen összeálljon (én kb 3 dl-t szoktam még pluszba hozzáönteni), ha kell még kis lisztet. Majd amikor összeállt a tészta, kb 45-60 percet hagyjuk megkelni.
  3. Amíg a tészta kel megcsináljuk a paradicsomszószt. Közepes fej hagymát (és a fokhagymát) apróra felkockázzuk, majd kicsit megpirítjuk az olajon. Amikor pirulni kezd, hozzáöntjük a konzerv paradicsomokat, majd kb 1 dl vízzel felöntjük. Bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük, ízlés szerint. (Nem bánom soha, ha megszalad egy picit a kezem a bazsalikom, illetve az oregánó szórásakor :) ) Ha valakinek kicsit kesernyés az íze ketchuppal édesítheti, vagy kevés cukorral. Hagyjuk, hogy felforrjon, és el is zárhatjuk, megvárjuk míg kihűl.
  4. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra a tésztát, majd kiolajozott tepsibe/pizzasütő formába helyezzük. Megkenjük a paradicsomszósszal, szórunk rá a már lereszelt sajtból keveset, hogy maradjon a tetejére is. Rászórjuk először a kockára vágott csirkemell sonkát, a szalámit majd a babot, kukoricát, ananászt. A végén megszórjuk sajttal ismét. (Pizza fűszerkeveréket szoktam még a sajtra szórni)
  5. Előmelegített sütőben kb 15-20 percet sütjük, közepes lángon, amíg a sajt szépen meg nem pirul kb. Jó étvágyat!:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1277
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta sütöm már a pizzáimat. Mindig is szerettem kísérletezni az ízekkel, a pizzatésztának az állagával. Azt hiszem, hogy ez a verzióm sikerült a legjobban. A feltétet körülbelül mindig máshogy készítem el, van amikor tejszínes alap/besamel alap, mikor mit ennénk meg jobban. Viszont ez a paradicsomszószom mindenkinek a kedvence, olyan igazi olaszos!:)

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek