r
Nosalty Logó

Tonhalas pizza 2. - tejfölös

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tonhalas pizza 2. - tejfölös
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 830 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 200 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1967.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    245 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 830 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3934.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    856 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 1657 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    312 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, az olajat, a tojást, a sót és az oregánót tálba tesszük.
  2. Az élesztőt kb 1,5 dl cukros vízben felfuttatjuk.
  3. Az élesztős vízzel lágy tésztát dagasztunk az alapanyagokból, és lefedve langyos helyen duplájára kelesztjük. Nem biztos, hogy mind a másfél dl víz kelleni fog, ez a liszten is múlik. A lényeg, hogy lágy lángostésztához hasonlót kapjunk.
  4. Amíg kel a tészta, felkarikázzuk a paradicsomot, hagymát, tojást, lereszeljük a sajtot. A tejfölbe reszeljük bele a fokhagymát, tegyünk bele pici sót, oregánót.
  5. Ha megkelt a tészta, egy olajos tepsin nyomkodjuk szét körformára. Kenjük meg a tejföllel, a tonhaldarabokkal szórjuk meg. Tegyük rá a paradicsom, hagyma és tojáskarikákat, és szórjuk meg sajttal.
  6. Előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 átmérőjű
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14335
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a tejfölös alapú pizzákat. A tészta, mivel nagyon lágyra sikerült bedagasztani, igazán puha és laktató lett. Nekem 30 cm átmérőjűre sikerült elnyújtanom. Egy igazán éhes férfi simán kivégez egyedül egy ekkora pizzát, nekem kétszeri étkezésre is elég volt. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!