Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas-spenótos pizza

Tonhalas-spenótos pizza
Tonhalas-spenótos pizza
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha még nem készítettünk otthon pizzatésztát, akkor kezdjük el. Olcsóbb, jobb, finomabb, és nem mellékesen tudjuk, miből készült. Jelen esetben, erre a pizzára, feltétként fokhagymás spenótlevelek és tonhal került. 

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Paradicsomszósz

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Paradicsomszósz + spenót

  1. Gyorsforraló edénybe olívaolajat hevítünk, majd lepirítjuk benne a fokhagymát, az oregánót és a chilit.
  2. Mehet hozzá a passzírozott paradicsom, friss bazsalikom, só és a cukor.
  3. Kissé összeforraljuk, ízesítjük még, ha kell, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Serpenyőben olívaolajon a fokhagymát kicsit megpirítjuk, ráhalmozzuk a spenótot, és fűszerezzük. Átkeverjük majd éppen csak pár percig "fonnyasztjuk". Felhasználás előtt hagyjuk kihűlni.

Tészta + sütés

  1. A hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrjuk, majd nyújtás előtt kb. fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát kicsit átdolgozzuk, formázzuk, majd kinyújtsuk. Ebből a mennyiségből 3 pizza jön ki, vagy 4 kisebb. Megkenjük paradicsomszósszal, rákanalazzuk a spenótot és a tonhalat, és gazdagon megszórjuk mozzarellával. Előmelegített sütőben, lehetőség szerint magasabb hőfokon (250-300 °C) 10-12 percig süssük. Érdemes meleg tepsire ráhelyezni a még nyers pizzát, és úgy sütni.
  3. Melegen tálaljuk, és akár egy kis citromlével meg is locsolhatjuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 308
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1037 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1541
finomliszt 600 g
1 ek
barna cukor 1 csipet
instant élesztő 1 tasak (11 gr)
víz 4 dl
olívaolaj 3 ek
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 3 gerezd
oregánó 1 teáskanál
chilipehely 1 teáskanál
passzírozott paradicsom 3 dl
bazsalikom 1 marék
1 tk
barna cukor 1 csipet
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
spenót 300 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
mozzarella 375 g
tonhalkonzerv 320 g