r
Nosalty Logó

Pinsa

Rosanics Petra
Pinsa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

a tészta

a kolbászos-mozzarellás-cukkinis feltét

a lila szőlős-diós feltét

438
Kalória
18.9g
Fehérje
36.5g
Szénhidrát
24.7g
Zsír
102.6g
Víz
18.8g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tészta

a kolbászos-mozzarellás-cukkinis feltét

a lila szőlős-diós feltét

Összesen 438 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tészta

a kolbászos-mozzarellás-cukkinis feltét

a lila szőlős-diós feltét

Összesen 3493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tészta

a kolbászos-mozzarellás-cukkinis feltét

a lila szőlős-diós feltét

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    102.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1737 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 438 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.9 g

Zsír

  • Összesen
    197.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11869 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1582 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    742 mg
  • Foszfor
    1999 mg
  • Nátrium
    7401 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    291.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    820.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    452 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    871 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2818 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    3705 micro
Összesen 3493 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    881 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

a tészta

  1. A háromféle lisztet az instant élesztővel egy nagy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a víz háromnegyedét, és a kézi habverő dagasztófejét használva 8-10 percig dagasztjuk.
  2. Hozzáadjuk a sót, és 3 percet dagasztjuk, majd az olívaolajat is beleöntjük, és további 2 percet gyúrjuk. Végül jöhet a maradék víz, és még 5-6 perc dagasztás.
  3. A tésztát ezt követően konyharuhával lefedjük, és 30 percet pihentetjük, majd folpackkal lefedve legalább egy napra a hűtőbe tesszük kelni.
  4. Másnap lisztezett nyújtódeszkára tesszük a tésztát, és négyfelé osztjuk. A négy tésztaadagot gombócokká formázzuk, majd lisztes kézzel-sodrófával ovális formájúra nyújtjuk.

a kolbászos-mozzarellás-cukkinis feltét

  1. Két pinsát paradicsomosan készítünk el: a tetszőlegesen fűszerezett paradicsomszósszal megkenjük a tésztákat, majd megszórjuk kolbászdarabkákkal, cukkinicsíkokkal (hámozóval vágjunk hosszú, vékony szeleteket) és lilahagyma-karikákkal.
  2. A pinsákat 225°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 12-15 perc alatt készre sütjük.
  3. Tálaláskor a paradicsomosra rátépkedjük a bivalymozzarellát, majd mindkét félét bőségesen megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

a lila szőlős-diós feltét

  1. A két szőlős pinsához a szőlőket félbevágjuk, és egy tálkába tesszük. Hozzáöntjük az olívaolajat és a balzsamecetet, sózzuk-borsozzuk, alaposan összeforgatjuk, majd a tésztákon szétoszlatjuk. A pinsákat megszórjuk fenyőmaggal és dióval (ha nem friss a dió, csak sütés után rakjuk rá), és ráreszeljük a pecorino sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 225 °C

Idei olaszországi nyaralásunk előtt soha még csak nem is hallottam a pinsáról - Rómában azonban volt alkalmam megkóstolni, és azóta kicsit beleástam magam a témába. A puding próbája azonban ugye az evés, így pedig nem is lehetett kérdés, hogy ki is kell próbálnom. A végeredményben pedig nem is csalódtam, mert bár a munkahelyi sütő nem nápolyi kemence, de minden más nagyon rendben volt - a tészta jól hozta a pizza és a focaccia közti átmenetet, és a feltétekkel is maximálisan elégedett volt mindenki!

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...