Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalas focaccia

Tonhalas focaccia
Tonhalas focaccia
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors és könnyű vacsora illatos kakukkfűvel és tonhallal.

A múltkor eszembe jutott a focaccia, hogy milyen régen volt, pedig mennyire jó. Most tonhallal készítettem, mert egy kicsit tartalmasabbra akartam. Szerintem nagyon-nagyon jó, igazi mediterrán hangulatot lehet vele varázsolni akár ebédhez, akár vacsorához.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

További képek az elkészítésről a blogomon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük, összetörjük, megvárjuk, míg kihűl, és kimérünk belőle 7 dkg-ot.
  2. A cukrot belekeverjük a langyos vízbe, hozzáadjuk a szárított élesztőt, és megvárjuk, míg felhabosodik (kb. 5 perc).
  3. A liszthez hozzáadjuk a sót, a felaprított kakukkfüvet, az áttört burgonyát, a felhabosodott élesztőt és az olívaolajat, és a robotgép dagasztó karjával pár perc alatt összedolgozzuk. Akkor jó, ha elválik az edény szélétől.
  4. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
  5. Mikor megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, és itt a kezünkkel kb. 1 cm vastag  körlappá nyomkodjuk.
  6. A fokhagymát összezúzzuk, egy kis tálba tesszük, adunk hozzá egy ek. vizet és egy kevés sót, és jól elkeverjük.
  7. A tésztát villával megszurkáljuk, megkenjük a fokhagymával, és megszórjuk egy kis kakukkfűvel.
  8. 20 percet letakarva hagyjuk pihenni.
  9. A tonhalkonzervről leöntjük a lét (nem kell nagyon kinyomkodni, hogy sütés közbe ne száradjon teljesen össze).
  10. Sütés előtt rászórjuk a tonhalat és az olívabogyót.
  11. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 108
elküldve: 11
receptkönyvben: 476
elkészítve: 14/25
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tejtermékből
adag: 2 főre
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

focaccia, tonhalas lepény, olasz tonhalas lepény, mediterrán lepény, mediterrán tonhalas lepény, kenyérlángos

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

716
burgonya 7 dkg
kenyérliszt BL80 22 dkg
1 tk
kakukkfű 2 szál
víz 1.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
tonhalkonzerv 160 g
olajbogyó 8 db