r
Nosalty Logó

Focaccia Moosalyn konyhájából

NS
Focaccia Moosalyn konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

606
Kalória
15.2g
Fehérje
77.6g
Szénhidrát
25.4g
Zsír
68.6g
Víz
8.5g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
290.5mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4847 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 606 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    203.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6336.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1334 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    2771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    620.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    548.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 4847 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 322 kcal

Elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a sót, hozzáöntünk másfél deci olívaolajat, rámorzsoljuk az élesztőt, és leöntjük a langyos vízzel. Alaposan elkeverjük a tésztát, majd fél vagy egy órán át kelni hagyjuk.
  2. Egy tepsi alját megkenünk egy kevés olívaolajjal, majd a tésztát elrendezzük benne úgy, hogy nagyjából azonos vastagságú legyen mindenhol.
  3. A maradék olívaolajba beletörjük a fokhagymát, beletesszük a fűszereket (kakukkfű, oregánó, rozmaring) plusz még egy kicsi sót. Ezzel a keverékkel megkenjük a tepsiben lévő tésztát. A parmezánsajtot (vagy fetát) kicsi, félcentis kockákra vágjuk, majd ujjunkkal belenyomkodjuk a tésztába, tetszőleges elrendezésben.
  4. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5

Szeretjük a különböző nemzetek konyháját kipróbálni, és ezt a finomságot olasz recept alapján készítettem.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek