Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Focaccia szőlővel rozmaringgal

Focaccia szőlővel rozmaringgal
Focaccia szőlővel rozmaringgal
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a focaccia minden fajtáját. Sokfélét kóstoltam és készítettem már, de amikor ezt a szőlős változatot egy női magazinban megpillantottam, rögtön elkapott a hév, hogy kipróbáljam. Hát, jól sikerült!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nem csak egyben, hanem kisebb darabokba vágva is elkészíthetjük a fociacca-t, így biztosan rajta maradnak a szőlőszemek, és könnyebben tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összegyúrjuk vízzel, élesztővel, mézzel, 3 kanál olívaolajjal, egy kevés sóval és rozmaringgal fűszerezzük, majd egy órára letakarva pihenni hagyjuk.
  2. Az óra elteltével finoman kinyújtjuk a tésztát, félbevágott szőlőszemeket nyomkodunk a tetejére, rozmaringágról morzsolt levelekkel díszítjük, meglocsoljuk egy-két kanál olívaolajjal, és sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon 15 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x42x4 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 8 295
elküldve: 12
receptkönyvben: 229
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szőlős lepénykenyér, lepénykenyér, olasz kenyérlepény

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2015-10-02 15:15

Kedves Greti,

de jo, hogy kiemeltek ezt a receptedet (is)! Csupan egy kerdes: biztosan eleg 15 perc a süteshez? Gondolom ujjnyi vekonyra kell kinyujtani.

Üdvözlettel, Marti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2015-10-02 15:47

Kedves Márti! Nálam ilyen barna lett a teteje 15 perc alatt, amilyet látsz a képen. Nem szeretem, ha kiszárad, nem sütöm sokáig...de Te ettől még sütheted tovább, ha akarod, csak vigyázz, mert olyan mint egy pizza, vagy a teteje vagy az alja megéghet!
Igen, lehet ujjnyi vékonyra nyújtani, de lehet kézzel is húzni-nyújtani, attól még rusztikusabb lesz. Amikor beteszed a sütőformába, hagyd még úgy 5-10 percig, hogy beledagadjon, felvegye a formáját, mielőtt sütőbe tennéd. Üdv, Gréti

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2015-10-03 11:04

Kedves Greti, arany vagy, köszönöm a gyors valaszt!

Hamarosan kiprobalom, mert nagyon tetszik. Az is "jo hir", hogy nem feltetlenül kell kinyujtani...

Nagyon kellemes hetveget kivanok ebben a gyönyörü idöben!

Szeretettel: Marti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Sun, 2015-10-04 15:05

Kedves Márti! Tényleg, a tésztát csak szét húzogatod a forma szerint és az ujjbegyeiddel belenyomkodsz több helyen, ettől kapja meg a csodás formáját. Neked is további jó hétvégét! üdv, Gréti

bubek06
bubek06 Sun, 2014-02-16 19:45

Tokéletes!! Nagyon izlett a csalàdnak, eteti magàt a tészta!! Koszonom

421
finomliszt 50 dkg
méz 2 ek
víz 3 dl
olívaolaj 3 ek
instant élesztő 7 g
1 kávéskanál
rozmaring 1 tk
szőlő 15 dkg
olívaolaj 3 ek
rozmaring 1 szál