r
Nosalty Logó

Piña Colada torta felnőtteknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pecci
Piña Colada torta felnőtteknek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (26 cm átmérőjű tortaformához)

A krémhez

A tetejére

Összesen 449 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (26 cm átmérőjű tortaformához)

A krémhez

A tetejére

Összesen 5355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához (26 cm átmérőjű tortaformához)

A krémhez

A tetejére

Összesen 179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 449 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    291.1 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7141 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    2106 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2568 mg
  • Nátrium
    2012 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.8 g
  • Cukor
    380 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1744 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2374 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 5355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A tésztához (26 cm átmérőjű tortaformához)

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (26 cm átmérőjű tortaformához)

  1. A tojások fehérjéjét csipet sóval el kezdjük felverni, menet közben hozzáadunk 1 ek cukrot, és kemény habot verünk belőle. A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük, majd jöhet bele a sütőporral elkevert liszt (szitálva, hogy minél könnyebb legyen), a kókuszreszelék, rum és az apróra vágott fehér csokoládé. A végén a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük (a 8 fokozatú gázsütőm 3-4-s fokozatán sütöttem). Ha kész, kihűlt, mehet a hűtőbe pár órára (hideg tésztát sokkal könnyebb felvágni, kevésbé morzsolódik).
  3. A pudingot a leírtak szerint elkészítjük, annyi különbséggel, hogy az 5 dl tej helyett csak 2,5 dl lesz a tej, a többi ananászlé. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a kókuszlikőrt is, majd a végén az egészet az ananászokkal együtt leturmixoljuk, és félretesszük hűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a zselatin fixet, és a 3 dl tejszínből és habfixálóból felvert kemény habot.
  4. A tésztát 3 felé vágjuk (ha a tészta összeesik sütés után, akkor 2 felé vágjuk, és babapiskótával csinálunk még egy szintet). A kapcsos tortaformába összeállítjuk. Annyi krémet hagyunk, hogy az oldalát később be tudjuk kenni vele. (Én a tésztákat meglocsoltam pici kókuszlikőrrel, mielőtt a krémet rákentem volna.) A tetejére pici krémet teszünk, csak vékonyan, nehogy a tészta felszívja a tortazselét.
  5. A tortazselét a leírtak szerint készítjük el, csak víz helyett ananászlét és kókuszlikőrt használunk. A torta tetejét kirakjuk körszeletes ananásszal, és erre öntjük a tortazselét. 2-3 órára megy a hűtőbe.
  6. Tálalás előtt levesszük róla a formát, és az oldalát a megmaradt krémmel bekenjük. Esetleg lehet még kókuszreszelékkel is meghinteni. Tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9617
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 23.

Ajánló

Ötlet: Ha előreláthatólag a torta magasabb lesz, mint a forma, és a tortazselé így lefolyna, akkor célszerű legelőször a zselét elkészíteni: A tortaforma alját folpackkal bélelem ki, erre teszem a körszeletes ananászt, és ráöntöm az elkészített tortazselét. Dermedésig hűtőben hagyom. Ezután a formából simán kiszedhető, és összeállításig félretehető. A folpackon a kész zselé csúszkál, így a végén némi ügyeskedéssel a kész tortára tudom csúsztatni. Mivel így a torta kicsit színtelen lett, én megbolondítottam ételfestékkel! A piskótába sárga, a krémbe kék, a tortazselébe zöld ételfestékből tettem pár cseppet. De persze variálható... Gyerekeknek is készíthető rum helyett aromával, kókuszlikőr helyett kókusztejjel...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapra akartam valami mást sütni, mint a szokásos gyümölcsös vagy csokis torták... És ki ne szeretné a Piña Colada koktélt! 

Hozzávalók

A tésztához (26 cm átmérőjű tortaformához)

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...