Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns mustáros burgonyaleves

Pikáns mustáros burgonyaleves
Pikáns mustáros burgonyaleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, lélekmelegítő leves hideg, borús napokra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk, a zöldjéből keveset félreteszünk.
  2. A vajat egy edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, kb. 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a majoránnát. Felfőzzük, és kb. 20 percig főzzük.
  3. Kb. 6 ek-nyi burgonyát kiveszünk levesből, a maradékot botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a félretett burgonya-darabokat és a vékony gyűrűkre vágott virslit. Felfőzzük. Sóval, borssal és a mustárral ízesítjük. A hagyma zöldjével megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 157
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyakrémleves, virslis burgonyaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

383
burgonya 800 g
sárgarépa 2 közepes db
újhagyma 5 közepes db
vaj 1 ek
zöldség alaplé 1.5 l
majoranna 1 ek
virsli 150 g
habtejszín 100 ml
dijoni mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint