Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges krumplileves

Zöldséges krumplileves
Zöldséges krumplileves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyaralásból hazaérve egy egész napos utazással a hátunk mögött senkinek nem volt kedve a bevásárláshoz. Jómagam amúgy is szeretem a kihívásokat, úgyhogy kinyitottam a hűtőszekrény ajtaját, és kipakoltam a benne fellelhető, általam hasznosnak vélt élelmiszereket. Ami a legjobban hiányzott, az egy jófajta, tartalmas leves volt, tehát ebben a szellemben keresgéltem. Tejfölt, burgonyát, zellert, sárgarépát, hagymát, paradicsomot és paprikát találtam, így rögtön meg is született recept-ötlet. Minden gondolkodás nélkül szeltem a hagymát és a paprikát, tulajdonképpen csak a sorrendre kellett ügyelni, semmi másra. A végeredmény zseniálisra sikeredett. Itt a recept, melyet bátran ajánlok mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A leves mellé burgonyás rozskenyeret pirítottam olívaolajon egy kis fűszerrel megbolondítva. Ha valaki szereti, apróra vágott fokhagymát is tegyen az olajba.

...és ha lett volna otthon kaprom, akkor azt nagyon beleaprítottam volna a tejfölös mustárba, és zutty, együtt a levesbe!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítjuk, pucoljuk, a hagymát és a paprikát apróra szeljük, a krumplit és a zellert kockára, a répát vékony karikára vágjuk.
  2. A paradicsom héját forró vízben megrepesztjük, hideg víz alatt pedig lehúzzuk, majd apróra kockázzuk.
  3. Egy lábasba olívaolajat forrósítunk, és a hagymát megpirítjuk rajta.
  4. Majd jöhet először az apróra szelt paprika, és pár perc után a paradicsom. Én ekkor szoktam fűszerezni, a pirospaprika ugyanis nem tudja megkeseríteni a már szaftos alapot.
  5. Vizet öntsünk alá, és főzési idejük alapján először a zellert, majd a répát és a krumplit szórjuk bele a lábasba.
  6. Ha minden megfőtt, ellenőrizzük a fűszerezést és a lébőséget.
  7. Kis tálkában keverjük simára a tejfölt és a mustárt egy kis levessel fellazítva, majd a leves folyamatos kavarása mellett öntsük az edénybe.
  8. Pár perc múlva kész a finom levesünk.

Jó étvágyat hozzá!

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 31 652
elküldve: 5
receptkönyvben: 204
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
298 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumplileves, zöldségleves, tejfölös burgonyaleves zöldségekkel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

214
burgonya 50 dkg
zeller 1 kis db
sárgarépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 nagy db
fűszerpaprika 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
mustár 1 teáskanál
olívaolaj 3 ek