r
Nosalty Logó

Zöldséges krumplileves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Zöldséges krumplileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 216 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 867 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 70 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    1727 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 216 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2675 micro
  • β-karotin
    6907 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 867 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    560 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    375 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 70 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítjuk, pucoljuk,a hagymát és a paprikát apróra szeljük, a krumplit és a zellertkockára, a répát vékony karikáravágjuk.
  2. A paradicsom héját forró vízben megrepesztjük, hideg víz alatt pedig lehúzzuk, majd apróra kockázzuk.
  3. Egy lábasba olívaolajat forrósítunk, és a hagymát megpirítjuk rajta.
  4. Majd jöhet először az apróra szelt paprika, és pár perc után a paradicsom. Én ekkor szoktam fűszerezni, a pirospaprika ugyanis nem tudja megkeseríteni a már szaftos alapot.
  5. Vizet öntsünkalá, és főzési idejük alapján először a zellert, majd a répát és a krumplit szórjuk bele a lábasba.
  6. Ha minden megfőtt, ellenőrizzük a fűszerezést és a lébőséget.
  7. Kis tálkában keverjük simára a tejfölt és a mustárt egy kis levessel fellazítva, majd a leves folyamatos kavarása mellett öntsük az edénybe.
  8. Pár perc múlva kész a finom levesünk.
  9. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 178
  • Össznézettség: 62583
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 17.

Ajánló

A leves mellé burgonyás rozskenyeret pirítottam olívaolajon egy kis fűszerrel megbolondítva. Ha valaki szereti, apróra vágott fokhagymát is tegyen az olajba. ...és ha lett volna otthon kaprom, akkor azt nagyon beleaprítottam volna a tejfölös mustárba, és zutty, együtt a levesbe!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyaralásból hazaérve egy egész napos utazással a hátunk mögött senkinek nem volt kedve a bevásárláshoz. Jómagam amúgy is szeretem a kihívásokat, úgyhogy kinyitottam a hűtőszekrény ajtaját, és kipakoltam a benne fellelhető, általam hasznosnak vélt élelmiszereket. Ami a legjobban hiányzott, az egy jófajta, tartalmas leves volt, tehát ebben a szellemben keresgéltem. Tejfölt, burgonyát, zellert, sárgarépát, hagymát, paradicsomot és paprikát találtam, így rögtön meg is született recept-ötlet. Minden gondolkodás nélkül szeltem a hagymát és a paprikát, tulajdonképpen csak a sorrendre kellett ügyelni, semmi másra. A végeredmény zseniálisra sikeredett. Itt a recept, melyet bátran ajánlok mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek