Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns lencseegytál

Pikáns lencseegytál
Pikáns lencseegytál
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a párom olasz származású, és a tésztát is tésztával eszi, illetve a levest villával - én viszont szeretem a magyaros ételeket - ki kellett találnom valami tészta- és levesmentes köztes megoldást, így született meg ez a variáció.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét kb. 4 órára áztassuk be.
  2. Egy kis olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott kolbászt (én negyedekbe szeleteltem). Pár percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről a lábast, és megszórjuk a pirospaprikával.
  3. Rádobjuk a kis kockákra vágott répát es zellert, majd felönjük másfél deciliter vízzel, belereszeljük a fokhagymagerezdeket, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk. Pár percig főzzük, aztán dobjuk bele a lencsét, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük közepes lángon, amíg a lencse meg nem puhul (kb. 15-20 perc).
  4. Ezalatt kis olajon pirítsuk meg a karikára vágott virslit. Majd tegyük félre.
  5. Ha a lencse puha, készítsünk habarást. A lisztet keverjük simára a tejföllel, mustárral és 200 ml vízzel. Hozzáadjuk a lencséhez. Összeforraljuk, majd a virslit is beletesszük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 2 484
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

:)

Mióta szakács: 2018.11.14.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

Az én pikáns lencseegytálam, lencsefőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

680
lencse 350 g
sárgarépa 1 nagy db
zeller 1 kis db
csípős kolbász 100 g
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 4 db
csípős fűszerpaprika 1 tk
virsli 250 g
mustár 1.5 ek
finomliszt 2 csapott ek
tejföl 1 ek
víz 700 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint