Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás vörös lencse sült kolbásszal

Paprikás vörös lencse sült kolbásszal
Paprikás vörös lencse sült kolbásszal
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept ötletét egy a világ legjobb kempingkajáinak könyvbe oltott gyűjteménye adta, amit egy kicsit feltuningoltam kókusztejjel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, és megpirítjuk. Majd a kápia paprikát hosszú csíkokra vágva a hagymához adjuk.
  2. Közben hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát is, majd a vörös lencsét.
  3. Felöntjük az egészet vízzel úgy, hogy pár ujjnyira ellepje.
  4. Sózzuk-borsozzuk, és két darab babérlevelet is teszünk a lencséhez.
  5. Amikor nagyjából az összes folyadékot magába szívta a lencse, hozzáöntjük a kókusztejet, és ha kell még, utólag egy kicsit sózzuk.
  6. Közben süssük meg a debreceni kolbászokat, és ha megsültek, frissen tálaljuk az elkészült lencsével együtt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 284
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabadtűz

Mióta szakács: 2017.04.19.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

debrecenis lencse tál

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

molnarm700
molnarm700 Mon, 2019-10-21 14:29

Elkészítettem , nagyon finom lett ! Ajánlom rögtön dupla mennyiségben főzni !

395
olívaolaj 2 ek
vöröslencse 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
kápia paprika 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
kókusztej 2 dl
debreceni kolbász 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2 dl