r
Nosalty Logó

Adas polo

Rebeka's Home
Adas polo
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

784
Kalória
33.8g
Fehérje
138g
Szénhidrát
9.7g
Zsír
117.2g
Víz
50.8g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 784 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 4707 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 784 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.7 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5320.6 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    2393 mg
  • Nátrium
    1896 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    828.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    703.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2654 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 4707 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként a hagymát apróra vágjuk és a megpirítjuk két evőkanál olajon. Eközben már oda is tehetjük a lencsét egy másik lábasba, kis mennyiségű vízzel és főzzük 15-20 percig, míg puha nem lesz, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
  2. Amint a hagyma megpirult, hozzáadjuk a darált húst és addig pirítsuk magas hőfokon, míg egyenletesen barna nem lesz kb. 8 percig. Gyakran keverjük meg, oda ne égjen. Ezután hozzáadhatjuk a fűszereket: só, bors, kurkuma és fahéj. Amikor már majdnem teljesen puha a darált hús, adjuk hozzá a lecsöpögtetett mazsolát, datolyát és 1 dl vizet.
  3. Eközben félig főzzük meg a rizst kb. 7-8 perc alatt sóval és egy cseppnyi olajjal, hogy a külseje puha, de még a belseje kemény legyen. Kb. annyi vízben főzzünk meg, hogy a víz legyen egy ujjnyival a rizs tetején. Majd szűrjük le és hideg vízzel öblítsük le.
  4. A leszűrt rizs feléhez hozzáadjuk a sáfránykoncentrátumot és a lencsét, majd jól elkeverjük el.
  5. Válasszunk ki egy tapadásmentes lábast, öntsünk az aljába 1 ek. olajat és elkezdhetjük rétegezni a félkész alapanyagokat. A krumplit felszeleteljük és az edény aljába tesszük. Szuper ropogós lesz, amint elkészül! Erre jöhet rá a fehér rizs, a sárga rizses (sáfrányos) lencsés keverék és a darált hús. Ezt addig folytassuk, amíg tartanak a hozzávalók. Minden réteghez adjunk sót ízlés szerint. Legyen elég nagy a lábasunk, mert a rizs még nőni fog a párolás alatt.
  6. Mielőtt a tűzre tennénk, egy fakanállal menjünk végig a szélén, hogy elválasszuk a rizst az edény falától és szúrjunk néhány lyukat a közepébe a jobb párolódás érdekében.
  7. Most már csak az van hátra, hogy 0.5 dl vizet hozzáadjunk, tekerjük be a fedőt egy konyharuhába, fedjük le az edényt és alacsony hőfokon pároljuk kb. 50 percig.
  8. 50 perc eltelte után, egy lapos tányéron tálaljuk. Tegyük az edény tetejére a nagy lapos tányért és egyszerűen fordítsuk meg az egészet. A ropogós alját Tahdig-nak nevezik Iránban, külön is tálalható, ha esetleg nem jönne ki egyben az edény aljából. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 50 p

Teljes videót a linken eléritek!https://youtu.be/wd5KXZ0mWCI Nagyon kellemes ízvilág a fahéj, mazsola és darált hús. Próbáljátok ki!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek