r
Nosalty Logó

Pikáns harcsafasírt zabpehellyel

bogizoli
Pikáns harcsafasírt zabpehellyel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

939
Kalória
22.8g
Fehérje
44g
Szénhidrát
74.3g
Zsír
88.6g
Víz
131.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3753 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 939 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    297.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5176.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1586 mg
  • Nátrium
    2773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    176.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    354.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 3753 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

  1. A harcsafilét robotgéppel összevágjuk vagy ledaráljuk (nem kell pépesnek lennie).
  2. A zöldség alaplét ráöntjük a zabpehelyre, és megvárjuk, amíg az felszívja.
  3. Felverjük a tojásokat, és a zabpehelyhez keverjük.
  4. Hozzáadjuk a halhúst, ízlés szerint a sót, borsot, kakukkfüvet, halfűszert, a fél citrom héját és levét, majd jól összekeverjük.
  5. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Szeretjük a hús nélküli fasírtféléket. A zabpelyhet jellegtelen íze teszi alkalmassá arra, hogy bátran próbálkozzunk a fűszerezésével. Arra gondoltam, a halhús megfelelően egészséges társa lehet. A családom értékelte a próbálkozásomat. Barbecue vagy carbonara szósszal, de önmagában is nagyon finom...

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...