Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pestós tészta csirkével

Pestós tészta csirkével
Pestós tészta csirkével
27 perc / előkészület: 10 perc főzés: 12 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Jamie 15 perces kajái című szakácskönyvből szedtem, de néhány dolgot megváltoztattam benne.

hozzávalók / 4 adag

A hús

A tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

A hús

  1. A csirkemelleket keresztben félbevágjuk, hogy vékonyabb szeleteket kapjunk. A fűszerekkel beszórjuk mindkét oldalukat.
  2. Kevés olívaolajon megsütjük őket, majd az utolsó adaghoz, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, és megpároljuk őket.

A tészta

  1. A tésztát lobogó, sós, olajos vízben feltesszük főni. 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a zöldbabot (én fagyasztottat használtam, ha frisset használunk, elég a főzés végén hozzáadni).
  2. Ha megfőtt, leszűrjük, meglocsoljuk olívaolajjal, és amíg még meleg, hozzákeverjük a spenótot.
  3. A pestó hozzávalóit robotgépbe tesszük az alapkéssel, hozzáadunk egy keveset a tészta főzővízéből, és 1 perc alatt összezúzzuk.
  4. A még meleg tésztához keverjük, és kész is van az ételünk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 418
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Linda

Mióta szakács: 2013.07.24.
24 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fusili pestóval, pestós tészta rostonsült csirkemellel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

656
csirkemell filé 30 dkg
fűszerpaprika 4 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
koktélparadicsom 8 db
fusilli tészta 400 g
zöldbab 100 g
spenót 80 g
bazsalikom 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
olívaolaj 3 ek
parmezán sajt 50 g
fenyőmag 6 teáskanál
chili 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert