r
Nosalty Logó

Patisszon zöldséges-sajtos töltelékkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Patisszon zöldséges-sajtos töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1162 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1320 micro
  • β-karotin
    4095 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5914 micro
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2920.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    819 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    5282 micro
  • β-karotin
    16380 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    23655 micro
Összesen 1162 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Zsenge patiszont válasszunk, akkor nem kell meghámozni, majd vágjuk le a kalapját és tegyük félre.
  2. Karalábévájóval (v. kiskanállal) vájjuk ki a magját és a húsát úgy, hogy a belseje kissé vastagabb maradjon. A magos részt dobjuk ki, a mag nélküli részét pedig tegyük félre a töltelékhez.
  3. Ezután alaposan sózzuk meg a patisszonok belsejét, és hagyjuk állni, hogy a só jól átjárja, közben pedig készítsük el a tölteléket.
  4. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. A sajtot szintén vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A rizst enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük, és alaposan csepegtessük le.
  5. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
  6. Pár perc után adjuk hozzá az apró kockára vágott sárgarépát, majd a kivájt patisszon-darabkákat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval és kakukkfűvel, majd pároljuk roppanósra.
  7. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, és pároljuk még pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
  8. Amikor a zöldségek langyosra hűltek, adjuk hozzá az előzőleg puhára főzött rizst, az apróra vágott sajtot és a petrezselyemzöldet, facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük össze.
  9. Az előzőleg besózott patiszonokkat fordítsuk fel, hogy kifolyjon belőlük a sózástól keletkezett víz. .
  10. Ezután mindegyiket töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymás mellé egy tepsibe. Öntsünk alá kb. 1,5-2 dl vizet, majd fóliával fedjük le.
  11. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük készre
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1359
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Neves bártenderversenyen hirdettek győztest – Ő képviselheti Magyarországot a Kelet-Közép-Európai...

Idén újra megrendezésre került Budapesten a The House of Angostura Global Cocktail Challenge bartender verseny magyarországi döntője 2024. október 7-én. A helyszín ezúttal Buda egyik ékköve, az újonnan nyílt Kimpton Bem Budapest Hotel egyik impozáns vendéglátó egysége, a Bar Huso volt, ahol 7 fiatal bartender mérhette össze tudását a nemzetközi zsűri előtt. A zsűrizésben részt vett a The House of Angostura Globális Márkanagykövete, Daniyel Jones is, aki több mint 10 éve hirdeti a márka értékeit világszerte.

Hirdetés

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!