Patisszon zöldséges-sajtos töltelékkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
360g patisszon36 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
13g rizs45 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
291
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1440g patisszon143 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1162
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
69.4g patisszon7 kcal
-
8.2g sárgarépa3 kcal
-
4.8g zöldborsó4 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
2.4g rizs9 kcal
-
4.8g sajt17 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
Összesen
56
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 730 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 291.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 525 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 205 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 1320 micro
-
β-karotin 4095 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5914 micro
Összesen
291
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 63.7 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2920.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 970 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 914 mg
-
Nátrium 684 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1165 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2099 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 274 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 819 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 558 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 514 micro
-
α-karotin 5282 micro
-
β-karotin 16380 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 23655 micro
Összesen
1162
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 255 micro
-
β-karotin 790 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1141 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
-
2 db patisszon
-
1 nagy db sárgarépa
-
100 g zöldborsó
-
1 db vöröshagyma
-
50 g rizs
-
100 g sajt
-
30 g vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 kk kakukkfű
-
1 teáskanál ételízesítő
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- Zsenge patiszont válasszunk, akkor nem kell meghámozni, majd vágjuk le a kalapját és tegyük félre.
- Karalábévájóval (v. kiskanállal) vájjuk ki a magját és a húsát úgy, hogy a belseje kissé vastagabb maradjon. A magos részt dobjuk ki, a mag nélküli részét pedig tegyük félre a töltelékhez.
- Ezután alaposan sózzuk meg a patisszonok belsejét, és hagyjuk állni, hogy a só jól átjárja, közben pedig készítsük el a tölteléket.
- A sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra. A sajtot szintén vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A rizst enyhén sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük, és alaposan csepegtessük le.
- Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
- Pár perc után adjuk hozzá az apró kockára vágott sárgarépát, majd a kivájt patisszon-darabkákat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval és kakukkfűvel, majd pároljuk roppanósra.
- Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, és pároljuk még pár percig, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
- Amikor a zöldségek langyosra hűltek, adjuk hozzá az előzőleg puhára főzött rizst, az apróra vágott sajtot és a petrezselyemzöldet, facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük össze.
- Az előzőleg besózott patiszonokkat fordítsuk fel, hogy kifolyjon belőlük a sózástól keletkezett víz. .
- Ezután mindegyiket töltsük meg a töltelékkel, majd helyezzük egymás mellé egy tepsibe. Öntsünk alá kb. 1,5-2 dl vizet, majd fóliával fedjük le.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük készre
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 1359
- Feltöltés dátuma: 2021. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
369 recept