Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök Angie konyhájából

Töltött tök Angie konyhájából
Töltött tök Angie konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olcsó és egyszerű, már nem is emlékszem, honnan van a recept. Évek óta, szinte minden évben készítünk. Igazából van, hogy csak vöröshagymát, hol csak fokhagymát használunk, máskor mindkettőt.

hozzávalók / 4 adag

a töltelékhez

a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

a töltelék

  1. A tököt kb 3 ujjnyi vastag karikára vágjuk, kikaparjuk a belsejét, majd apróra vágjuk. A karikákat sós vízben pár percet főzzük, míg kicsit megpuhul.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a kenyérre vizet öntünk.
  3. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzárakjuk a tök belsejét (több mint felét), a fokhagymát, sót, és addig pároljuk, míg a leve elpárolog, majd hozzákeverjük a kinyomkodott kenyeret, a tojást és borsot, és megtöltjük a tök karikákat.

a teteje

  1. A tejfölt elkeverjük a tojással, sóval, borssal, és a tökre kanalazzuk. 200 fokon 25-30 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 683
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött tök sütőben sütve, tejfölös töltött tök, hús nélküli töltött tök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

669
közönséges tök 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kenyér 15 szelet
tojás 1 db
víz 1 dl
tejföl 180 ml
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint