Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pataki tálban sült csirke zöldségekkel

Pataki tálban sült csirke zöldségekkel
Pataki tálban sült csirke zöldségekkel
150 perc / előkészület: 20 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Délelőtt állatkertben voltunk, délután pedig a F1-et szerettem volna nézni, így olyan ételt választottam, amit csak összedobok és várom, hogy megehessem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pataki tálat sütés előtt néhány órával vízbe áztatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A krumplit héjában elnegyedeljük, a tál aljára tesszük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfüvet, rozmaringot szórunk rá.
  4. A húst is sózzuk, borsozzuk, kevés tárkonyt szórunk rá, a krumplira fektetjük. 
  5. A hús tetejére tesszük a befűszerezett, feldarabolt zöldségeket. 
  6. 2 evőkanálnyi olajat ráspriccelünk és lefedjük a tálat, hideg sütőbe toljuk, melyet 180 C-ra állítunk hőlégkeverésen, és kb 2 órán keresztül pároljuk benne a zöldséges húst, majd a tetejét levéve a húst felülre téve megpirítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 24 389
elküldve: 12
receptkönyvben: 167
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirke, zöldséges csirkecomb pataki tálban készítve, pataki tálban sütött csirkecomb zöldségekkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krimona79
Krimona79 Sun, 2014-12-07 21:19

Kedves Éva néni!Nemrég ettük meg(a felét!)ennek az ételnek az Ön receptje alapján:-)Sikerült beszerezni egy római tálat, s elsőként ezt a receptet próbáltam ki benne. A barátom szerint ez az eddigi legfinomabb étel amit csináltam. Köszönöm Önnek! S hogy sikerült itt Hollandiában is finom hazai ízt érezni ma este! Igaz pasztinákkal csináltam, mert nincs petrezselyem.Nagyon finom lett:-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-12-08 07:45

Kedves Krimona79!
Nagyon jó választás a paszternák, jobb, mint a petrezselyem. Mi ahhoz jutunk hozzá nehezebben. Különösen örülök neki, hogy külföldről is egy magyar receptet választott, és referált is a sikeréről. További kellemes, sikeres sütést kívánok az új tállal.
Üdvözlettel: Évi néni

zsoharkati
zsoharkati Fri, 2014-01-03 18:59

Kedves Évi Néni!
Isteni finom lett.Én kelbimbót is tettem bele,mert szeretjük..Csirkemellet is ,mert a lányaim nem szeretik a combot.Csak 1 órát pároltam,majd még fél órát pirult.Egyszerűen imádta minden karácsonyi vendégem.Köszi a receptet!!!
Sokszor fogom még készíteni.
Üdv:Kati(néni)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-01-04 17:16

Kedves Kati (néni)!
Örülök, hogy régebbi recepteket is néztek és használtok, nem csak az újat. Ez mindig megmelengeti a szívemet. Főleg, ha még tetszett is. Ha szeretitek a marhát, akkor van fenn egy ír sörben főtt marha receptem (szintén cserépedényben készült), azt próbáljátok ki, mert szerintem szenzációs. Köszönöm szépen, hogy tudósítottál a sikeredről.
Hálás szívvel üdvözöl: Évi néni

551
burgonya 3 db
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 db
zeller 0.5 közepes db
lila hagyma 1 közepes fej
vöröshagyma 1 közepes fej
fehér spárga 12 db
fokhagyma 3 gerezd
kápia paprika 1 db
koktélparadicsom 15 db
csirkecomb 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 tk
rozmaring 1 tk
tárkony 1 kk
zsálya 1 kk
napraforgó olaj 2 ek