r
Nosalty Logó

Chilis-zöldborsós csirkemell

NS
Chilis-zöldborsós csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

416
Kalória
38.7g
Fehérje
22g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
241.9g
Víz
109g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
11.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1243 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    241.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1863 micro
Összesen 416 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    612 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    725.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5589 micro
Összesen 1243 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel. A befűszerezett csirkemellet némi olívaolajon kifehérítjük, és amikor elfőtte a vizet, amit engedett magából, félretesszük.
  2. Egy nagyobb fej vöröshagymát megpucolunk, apró kockára vágjuk, és kevés olíván megdinszteljük, majd hozzáadunk három jó marék zöldborsót és a szál felaprított újhagymát. Ezt a keveréket egy-két percig még forgatjuk a tűzön, majd félrehúzzuk.
  3. Két tk pirospaprikát, némi sót, és egy-két tk kakukkfüvet teszünk hozzá, megborsozzuk, majd a húst is beleforgatjuk.
  4. A kimért mennyiségű tejet és tejszínt hozzáöntjük, szórunk bele chiliport (én egy fél teáskanálnyit biztos, hogy beletettem, de ki mennyire szereti csípősen, ízlés kérdése), és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  5. Vigyázva, hogy a tejtől le ne égjen, sűrűn kevergetve 15 perc alatt készre főzzük.
  6. Ízlés szerint tésztával vagy rizzsel is kínálhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Pár napja kaptam a nagymamámtól két zacskó fagyasztott zöldborsót, még a tavalyi termésükből. Férjem nem nagyon szereti a zöldborsófőzeléket (velem ellentétben :) ), ezért gondolkodtam, hogyan fogom felhasználni. Volt itthon egy kisebb csirkemell, gondoltam a két hozzávalót összepárosítva készítek egy fogást. Szeretem a mexikói fűszerkeveréket, a chili ehhez adja magát, így született meg ez az étel. Nem túl nehéz, zöldséges is, jól esik ezeken a meleg nyári napokon.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...