Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Serpenyős "paprikás csirke" Mártitól

Serpenyős "paprikás csirke" Mártitól
Serpenyős "paprikás csirke" Mártitól
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglévő anyagokból készült, saját találmány. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a zöldségeket leöblítjük, leitatjuk. A húst sózzuk, borsozzuk. A gombát közepes vastagságúra felszeleteljük, a paprikákat csíkokra, a hagymákat karikákra, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkecombokat mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk, majd a serpenyő egyik felébe toljuk. A hagymákat a gombával együtt félpuhára pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat, a félbevágott paradicsomokat, és a fűszereket az ételízesítővel együtt. Kb. 1 dl vizet aláöntünk, és redukált hőmérsékleten, lukacsos fedő alatt az egészet készre pároljuk. Pótoljuk az elfőtt levet további ca. 1 dl vízzel. Olyan rövid zaftja legyen, mint egy pörköltnek.
  3. Párolt basmati rizzsel, főtt tésztával - de egyszerű parasztkenyérrel is - tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 160
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

serpenyős csirkecomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

640
csirke felsőcomb 4 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
paradicsompaprika 0.5 db
csiperkegomba 6 közepes db
póréhagyma 1 db
újhagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
koktélparadicsom 6 db
négyszínű bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
kakukkfű 2 csipet
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
víz 2 dl