r
Nosalty Logó

Csirkemell csicseriborsós bulgurral salátaágyon

Iluska
Csirkemell csicseriborsós bulgurral salátaágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

746
Kalória
54.7g
Fehérje
105.6g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
313.2g
Víz
114.8g
Koleszterin
21g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2982 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    335 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 746 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6084 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    996 mg
  • Foszfor
    2985 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    422.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

Víz

  • Összesen
    1252.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1339 micro
  • β-karotin
    8383 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4134 micro
Összesen 2982 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    124 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. Először megfőzzük a bulgurt. Fedő alatt állni hagyjuk.
  2. A zsírban az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Rátesszük a kis kockára vágott csirkemellet. Borsozzuk, sózzuk. Ételízesítővel hintjük. A paradicsomot aprítva adjuk hozzá. A sárgarépát pedig reszeljük bele. Pirítsuk pár percig.
  3. Az üveges csicseriborsót is hozzáöntjük és együtt pároljuk tovább. Hozzáadjuk a további fűszereket a kakukkfüvet, oregánót, bazsalikomot. A paprikakrémmel elkeverjük.
  4. A megpuhult bulgurt hozzáöntjük, és alaposan összekeverjük. Pár perc alatt összepároljuk. Apróra vágott zellerlevéllel ízesítjük.
  5. Tálalásnál friss salátalevelet teszünk a tányérra, és erre halmozzuk a kész ételt. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Mikorra elkészül ez az étel, annyira finom lesz, hogy mindenki akar majd kérni repetát!! Többször készítem ezt az ételt, ezért én mindig tartok itthon csicseriborsót. Saláta a kertben terem, szerencsére mindig jó nagy fejek szoktak lenni........locsolom is szorgalmasan!! :-)))

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...